30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

-A +A

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında milletimizin birlik, beraberlik duygusuyla; inanç ve azmiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutladığımız bugün, büyük bir gurur, coşku ve mutluluk içindeyiz. 

Türk milletinin vatan sevgisinin, yıkılmaz azim ve iradesinin bir eseri olarak ortaya çıkan bu zaferle sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmadı; millet iradesine ve egemenliğine dayanan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam temeller üzerinde kurulması süreci de başladı.

Türk milleti, büyük imkansızlıklar içinde ve en zor koşullarda dahi, birlik, beraberlik ve bağımsız yaşama iradesini koruduğu müddetçe yenilgiye uğratılamayacağını tüm dünyaya tarih önünde bir kez daha gösterdi. Ülkemizin bilim ve teknolojide öncü kuruluşu olan TÜBİTAK da kurulduğu 24 Temmuz 1963 yılından bu yana, atalarından miras aldığı bu birlikte çalışma ve birlikte başarma kültürünü, bilim ve teknoloji alanında uygulayarak, ülkemizin bilim ve teknoloji temelli gelişmesini, ilerlemesini, uluslararası alanda lider ülke konumuna gelmesini hedefliyor.

Milli Mücadele ruhuna; Milli Teknoloji Hamlesiyle, Merkez ve Enstitülerimizle, bilim insanlarımız ve öğrencilerimizle katkı veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki yıllarda da bilim insanlarımızın, üniversitelerimizin, öğrencilerimizin, gençlerimizin, araştırmacılarımızın ve özel sektörümüzün en önemli ve en güvenilir destekçisi olmayı sürdüreceğiz.

Büyük zaferin 100. yıldönümünde, bugün bu zaferi kutluyor olmamızı sağlayan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ülkemiz için hayatını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını içtenlikle kutluyorum.

 

Prof. Dr. Hasan MANDAL

TÜBİTAK Başkanı

31.08.2022