10. Ankara Kitap Fuarı’na Büyük İlgi

-A +A

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Ankara Kitap Fuarı"nın açılışında, okuma sevgisine dikkat çekmek amacıyla bisiklet üzerinde kitap okundu. TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları için ayrılan stant ziyaretçilerin akınına uğradı.

Ankara Kitap Fuarı, 10'uncu kez kapılarını kitapseverlere açtı. ATO Congresium'da düzenlenen açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Türkiye genelinde son yıllarda kitap fuarlarının sayısının çeşitlenerek arttığını belirtti.

"Türk Kültür, Sanat ve Edebiyatı ile İlgili Eserlerin Türkçe Dışındaki Dillerde Yayımlanmasına Destek Projesi" (TEDA) kapsamında 2005'ten bu yana 60'tan fazla ülkede 2 binden fazla eserin yabancı dillere çevrildiğini dile getiren Turşucu, Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda Türkiye'nin dünya yayım sektöründe yerinin dikkate değer şekilde arttığını söyledi.

Fuarın bu yılki onur konuğu Azeri yazar Anar Rızayev ise kitapların halkları birleştirerek yakınlaştırdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyeleri, kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla bisiklet üzerinde kitap okudu.

TÜBİTAK STANDINDA 20 BİN KİTAP

Bu yıl 10'uncu defa gerçekleştirilen fuara birçok yazar, şair ve gazeteci konuk olacak. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin değişik kentlerinden yaklaşık 250 yayınevinin katıldığı fuar, 17 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Kitaplar Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla, fuarda TÜBİTAK’ın farklı yaş gruplarına yönelik 474 eser, toplam 20 bin kitabı yer aldı.

Bilim okuryazarlığının küçük yaşlarda kazandırılmasını öncelikli hedeflerinden biri olarak benimseyen TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları, fuarda okurlarıyla daha yakından iletişim kurma olanağı buldu. Okul öncesi, çocuk, gençlik, başvuru ve yetişkin kitapları ile Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerinin okura sunulduğu TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları standı, her yaştan okurun yoğun ilgisiyle karşılaştı. Satışların yüzde 10 indirimle gerçekleştirildiği fuarda, ziyaretçilere yayınlarla ilgili geniş bilgi verildi. 

11.01.2016