2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı – STAR Lisans, Genç STAR ve STAR Öğretmen Çağrıları Sonuçları Açıklandı

-A +A

2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı kapsamında 2023 yılında açılan STAR Lisans, Genç STAR ve STAR Öğretmen çağrıları ile lise ve lisans öğrencileri ile öğretmenlerin TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde yer almalarını sağlayarak adayların araştırma ekosistemlerine ilk adımlarını atarak bilimsel araştırma süreçlerine ilişkin bilgi, görgü ve deneyimlerini artırmak hedeflenmiştir. Bu çağrılar kapsamında alınan başvuru sonuçları açıklanmıştır.

 

STAR Lisans Çağrısı:

 

STAR lisans çağrısı kapsamında 1108 projede görev almak üzere 4598 öğrenci tarafından yapılan 6710 başvuru, proje yürütücüleri tarafından değerlendirilmiş ve başvuru yapan adaylardan 956’sı proje süresi içerisinde kalmak koşuluyla en fazla 6 ay süreyle desteklenmeye hak kazanmıştır.

 

Genç STAR Çağrısı:

 

Genç STAR çağrısı kapsamında 104 farklı projede görev almak üzere 104 lise öğrencisi tarafından yapılan başvurular proje yürütücüleri tarafından değerlendirilmiş ve başvuru yapan adaylardan 45’i proje süresi içerisinde kalmak koşuluyla en fazla 6 ay süreyle desteklenmeye hak kazanmıştır.

 

STAR Öğretmen Çağrısı:

 

STAR Öğretmen çağrısı kapsamında 62 farklı projede görev almak üzere 62 öğretmen tarafından yapılan başvurular proje yürütücüleri tarafından değerlendirilmiş ve başvuru yapan adaylardan 33’ü proje süresi içerisinde kalmak koşuluyla en fazla 6 ay süreyle desteklenmeye hak kazanmıştır.

 

Başvuru sahipleri, başvuru durumları ile ilgili sonucu BİDEB Başvuru ve İzleme Sisteminden (https://ebideb.tubitak.gov.tr/) kullanıcı girişi yaparak öğrenebilirler.

07.04.2023