2020 TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Şenliği Pandemi Nedeniyle İptal Edildi

-A +A

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) tarafından 22 yıldır düzenlenen ve bu sene 20-23 Ağustos 2020 tarihleri arasında, TUG Bakırlıtepe Yerleşkesi’ne komşu, 2000 metre yükseklikteki Saklıkent’te yapılması planlanan Gökyüzü Gözlem Şenliği, Covid-19 salgın tedbirleri çerçevesinde, toplu olarak yapılacak etkinliklerin risk faktörünü artıracağı endişesiyle iptal edildi.

Çekilişle, şenliğe katılma şansı elde eden katılımcıların hakları, önümüzdeki yıl (2021 yılı) yapılması planlanan şenlik için saklı tutulacak.

TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği, 2019 yılında ilk defa Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayelerinde, önceki yıllara göre katılımcı sayısı 4 kattan fazla artırılarak, binin üzerinde katılımcı ile düzenlenmişti.

Türkiye’nin en kapsamlı gökyüzü gözlem şenliği olan TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği’nde, 2020 yılında ilk kez uluslararası katılımcılar da ağırlanacaktı.

Toplum sağlığını korumaya yönelik olarak alınan bu önlemi, tüm gökbilim meraklılarının anlayışla karşılayacağını umuyor, bir sonraki gökbilim şenliğinde buluşmayı ümit ediyoruz.

14.07.2020