2014 Türk-Alman Bilim Yılı Etkinlik Desteği

-A +A

“2014 Türk-Alman Bilim Yılı” kapsamında TÜBİTAK BİDEB "2223-Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı" çerçevesinde ulusal ve uluslararası çalıştay, seminer ve toplantılara destek verilecektir.

Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ile Federal Almanya Başbakanı Sayın Angela MERKEL’in görüşmeleri sonucunda, iki ülke arasındaki bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliği potansiyelinin yüksek olması dolayısıyla 2014 yılının Türk-Alman Bilim Yılı ilan edilmesi kararlaştırılmıştır.

“2014 Türk-Alman Bilim Yılı” kapsamında bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen ortak araştırma projeleri geliştirme ve işbirliğinde ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik, Kamu Kurum/Kuruluşları ve üniversiteler tarafından yurt içinde düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştay, seminer ve toplantılara TÜBİTAK – BİDEB tarafından destek verilecektir.

Etkinlik desteği üst sınırı uluslararası nitelikteki etkinlikler için 50.000 TL olarak belirlenmiştir.

Etkinliğe yurtiçinden veya yurtdışından katılacak katılımcıların yol, konaklama ve iaşe giderleri, organizasyonun afiş, duyuru, broşür, toplantı programı, yaka kartı, not çoğaltma (fotokopi), bloknot, kalem ve toplantı ikram giderleri ile toplantı salonu kiralama giderleri karşılanacaktır (Promosyon amaçlı giderlere destek verilmeyecektir).

Öncelikli Alanlar:

2014 Türk-Alman Bilim Yılı için belirlenen Öncelikli Alanlar çerçevesinde etkinlik başvuruları alınacaktır. Belirlenen alanlar:

  • Anahtar Teknolojiler: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Üretim Teknolojileri, Nanoteknoloji, Kimya ve Fizik Teknolojileri, Ulaşım, Mobilite, Lojistik, Sağlık Araştırmaları, Biyoteknoloji
  • Küresel Değişim: Yenilenebilir Enerji, Enerji Etkinliği, Beslenme ve Tarım, Çevre Teknolojileri, İklim Değişikliği
  • Sosyal ve Beşeri Bilimler: Nüfus, Beyin Dolaşımı, Çeşitlilik, Göç

Başvuru koşulları

  1. Etkinliğin “2014 Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve Yenilik Yılı” kapsamında belirlenen alanlarda olması ve bilimsel işbirliğini geliştirme ve ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik somut bir amacının olması,
  2.  Düzenlenecek çalıştay, seminer ve toplantılar için destek başvurusunun etkinlik yürütücüsü tarafından yapılması,
  3. Etkinlik düzenleyicilerinin TÜBİTAK Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) veri tabanına kayıtlı olması (Yurtdışında yaşayan yabancı kişilerin ARBİS üyesi olma zorunluluğu yoktur),
  4. Düzenlenecek etkinliğin yürütücüsünün üniversite ve/veya kamu kurum/kuruluşlarında görevli, etkinlik konusunda yetkin, doktora öğrenimini tamamlamış veya araştırma kurumlarında çalışan en az 10 yıllık mesleki deneyime sahip araştırmacı olması şeklindedir.

Başvuru yöntemi

Başvurular, internet üzerinden http://ebideb.tubitak.gov.tr adresine online olarak yapıldıktan sonra (online başvuru sistemi, başvurunun tamamlandığı mesajını verdikten sonra) sistem tarafından oluşturulacak olan formun pdf çıktısının son sayfası imzalanıp geri kalan sayfalarının paraflanması gerekmektedir. İmzalanıp, paraflanan başvuru formunun en geç ilgili dönemin son başvuru tarihini izleyen hafta içerisinde (son mesai günü ve saatine kadar) TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’na (BİDEB) ulaşacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri

“2014 Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve Yenilik Yılı” kapsamında, programa başvurular iki dönem halinde yapılacaktır. 

2013 yılı için başvurular 20 Kasım 2013-20 Aralık 2013 tarihleri arasında yapılabilecektir.

11.11.2013 Destekler, Bilimsel Etkinlik, Etkinlik Düzenleme Destekleri, 2223