Yöntem

-A +A

Takvim yılı içerisinde iki dönem tanımlanmıştır. Birinci dönem 1 Ocak – 30 Haziran, ikinci dönem 1 Temmuz – 31 Aralık tarih aralıklarını kapsar. Yapılan çalışmalar, öngörülen hedefe göre ilerleme durumu ve giderler, Dönem Raporları ile TÜBİTAK’a sunulur.

1. Dönem Raporu ve Ürünleştirme Programının son döneminde hazırlanan sonuç raporu, dönemin bitişini takip eden üçüncü ayın sonuna kadar sunulur.

2. Ürünleştirme Programının son döneminde, Dönem Raporuna ilave olarak Proje Sonuç Raporu ve Ticarileşme Planı da sunulur.

3. Dönem Raporunda aşağıdaki belgeler olacaktır:

i. Teknik rapor

ii. MM Raporu (Yürütücü kurum/kuruluşun kamu idareleri ile özel bütçeli idareler olması durumunda MM raporu sunulmaz. Vakıf üniversiteleri MM Raporunu, Yönergenin 43 ve 103’üncü maddeleri hükümleri dikkate alınarak PRODİS üzerinden sunarlar)

iii. Gider Formları

iv. İlgili dönemde ticarileşme gerçekleştirildiği belirtiliyorsa Ticarileşme Raporu

4. Ürünleştirme Programı dönem raporu, izleyici görüşleri ve proje önerisi dikkate alınarak GYK tarafından izlenir.

5. Proje destek süresi (Ürünleştirme Aşaması) bittikten sonra başlayan proje çıktılarının ticarileşme durumunun takibi amacıyla en fazla 60 ay olacak ve süresi TÜBİTAK tarafından değiştirilebilecek şekilde bir süreç işletilecektir. Bu süreç Ticarileşme başarısının uzun vadeli takip edileceği bir süreç olup üç dönem şeklinde tanımlanmıştır. Birinci ticarileşme dönemi proje destek bitiş tarihinden sonraki birinci yılın sonunu, ikinci ticarileşme dönemi proje destek bitiş tarihinden sonraki üçüncü yılın sonunu, üçüncü ticarileşme dönemi proje destek bitiş tarihinden sonraki beşinci yılın sonunu ifade eder.