Destek Miktarı

-A +A

· Destek üst limiti, Proje Teşvik İkramiyesi hariç 280.000 TL (KDV dâhil)’dir.

· Projenin için gerekli makine/teçhizat, sarf giderleri, konaklama, iaşe veya taşıt kiralama hizmetleri, seyahat giderleri, etüt-bilirkişi ekspertiz giderleri (eğitmen, rehber, sağlık personeli vb.), bilimsel toplantı katılım ücreti ve organizasyon giderleri maliyet kalemleri arasında yer alır.

· Etüt-bilirkişi ekspertiz giderleri (eğitmen, rehber, sağlık personeli başına) ile ilgili olarak; görev alan kişiye proje bazında yapılacak ödemeler için belirlenen üst sınırlar (TL):

Görev

1-3. Günler

4-10. Günler

Toplam

Eğitmen

950

450

6.000

Rehber

450

450

4.500

Sağlık Personeli

450

450

4.500

· Projede görev alan kişilerin (proje ekibi ve katılımcıların), iaşe ücreti üst sınırı bir kişi için KDV dâhil en fazla 250 TL/gün, konaklama bedeli ise belgelenmesi karşılığında 500 TL/gün’dür.

· Katılımcılardan alınacak katkı payı 100 TL’yi geçemez. Alınacak katkı paylarının bütçeye gelir kaydedilmek üzere, projenin yürütüldüğü kurum/kuruluşun banka hesabına yatırılır.

· Proje yürütücüsüne, proje konusuyla ilgili olmak üzere yurt içi/yurt dışı toplantılarda tebliğ vb. sunmak amacıyla öneride sunmak ve Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü’nden onay alınması halinde proje başına yalnızca bir kişiye en fazla 1.400 TL ödenek verilebilir. Bu ödenek kişinin konaklama, gündelik, konferansa katılım ve ulaşım giderlerini kapsamaktadır.