TÜBİTAK Bülten - Sayı 210 - Haziran 2019 - page 30

30
Bülten
2019
HAZIRAN
T Ü B İ T A K M A M “ L i s a n s ü s t ü A r a ş t ı r m a l a r S e m p o z y u m u 2 0 1 9 ” a K a t ı l d ı
TÜBİTAK MAM “Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu 2019”a Katıldı
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Gebze Tek-
nik Üniversitesi (GTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından dü-
zenlenen “Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu ve Tanıtım
Günleri 2019”a katıldı.
GTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Arif Çağdaş
Aydınoğlu ve Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın
açılış konuşmaları ile başlayan sempozyum, TÜBİTAK MAM
Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’ın sunumu ile devam etti.
Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan sunumunda, yerli ürünlerin
desteklenmesi gerektiğini ve ülkemizde teknolojik gelişi-
min, bilgi üreterek ve bilgiyi doğru şekilde kullanarak müm-
kün 2/2 olduğunu belirtti. Sunumun devamında Kılıçaslan,
ülkemizin orta gelir tuzağından sıyrılabilmesi noktasında,
yüksek teknolojili sanayi ürünleri üretilmesi gerektiğinin
önemine değinerek, üniversitelerin bilgi üretiminde önemli
rol oynadığını vurguladı.
Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören MAM Standında,
TÜBİTAK MAM hakkında bilgiler aktarıldı.
GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, katılım ve
desteklerinden dolayı TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbra-
him Kılıçaslan’a plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu’nun TÜBİTAK MAM Ziyareti
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Baş-
kanı Prof. Dr. Serkan Topaloğlu ve Kurul Üyeleri Prof. Dr. İb-
rahim Adnan Saraçoğlu, Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Prof. Dr.
Zümrüt Begüm Öğel, Dr. Zülfüye Füsun Kümet, Dr. Ümmü
Gülşen Öztürk, Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği
Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Osman Sağdıç, TÜBİTAK
MAM’ı ziyaret etti.
TÜBİTAK MAM Merkez Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan,
heyete, MAM’ın kabiliyetlerini ve Ar-Ge konusundaki önemi
ve değerini anlatan sunum yaparak bilgi verdi. Akabinde;
TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü
Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Karadağ ve Gıda Ens-
titüsü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar “sağlık ve gıda”
alanında enstitülerde yapılan çalışmalar ve ürünler hakkın-
da sunum yaptı.
Sunumların ardından; Heyet, Mükemmeliyet Merkezleri
ve laboratuvar ziyaretini gerçekleştirdiler.
1...,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29 31,32,33,34,35,36,37,38,39,...40
Powered by FlippingBook