TÜBİTAK ile Konya Büyükşehir Belediyesi Arasında İşbirliği

-A +A

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında, Konya Bilim Merkezinin sürdürülebilirliğinin desteklenmesi amacıyla ortak hizmet protokolü imzalandı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, imza töreninde yaptığı konuşmada, bilim merkezlerinin özellikle gençler için çok önemli olduğunu söyledi. Bilim merkezlerinin gelişimi için belediyelerin önemine işaret eden Ergin, Konya'daki merkezin artık belirli bir gelişmeyi sağladığını belirtti. Prof. Ergin, "Artık merkezin sürekliliği nasıl sağlanır, bizim bunu gözetmemiz gerekiyor. Bunun nasılını kağıt üzerine dökelim istedik. Ortaya tarafların sorumluluklarını gösteren güzel bir protokol çıktı. Bundan sonra Konya Bilim Merkezinin Türkiye değil, dünya çapında bir yer olarak adını büyütmesinde hepimizin ufak bir emeği olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de protokolün söz konusu Merkezin sürdürülebilirliği için önemli olduğunu vurgulayarak, protokolle bu konuda yeni bir sürece girileceğini belirtti. Konya Bilim Merkezini sadece bu kentteki öğrencilerin değil, çevre illerden gelenlerin de ziyaret ettiğine dikkati çeken Akyürek, bu merkezin bölgede eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağladığını bildirdi.

İmzalanan protokolle, 26 Nisan 2014'te ziyarete açılan Konya Bilim Merkezinin sürdürülebilirliğinin desteklenmesi, ortak çalışmaların devam ettirilmesi ve desteklenmesi amaçlanıyor.

 

TÜBİTAK Desteğiyle Kurulan İlk Bilim Merkezi

TÜBİTAK desteğiyle kurulan ilk bilim merkezi olma özelliğini taşıyan Konya Bilim Merkezi, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yaklaşık 25 bin metrekare kapalı alana sahip.

Destek kapsamında sergilerin ve eğitim programlarının temini, eğitim birimlerinin tasarım ve yapım işi, personel eğitimi TÜBİTAK tarafından gerçekleştirildi. Proje Yürütücüsü Konya Büyükşehir Belediyesi ise, bilim merkezi binasının inşası, personelin istihdamı ve bilim merkezinin işletilmesi görevlerini üstlendi.

Konya Bilim Merkezi için TÜBİTAK tarafından, 3 bin m2 sergi tedariği yapıldı, bin m2 alan üzerinde yer alan eğitim birimlerinin tasarım ve yapım işi gerçekleştirildi ve eğitim birimleri için gerekli olan eğitim programları temin edildi. 

04.07.2017