Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Başladı

-A +A

TÜBİTAK tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına 7 bin 905 proje başvurusu yapıldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ortaokul öğrenimine devam eden öğrencileri temel bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca araştırma projeleri̇ yarışması düzenleniyor.

Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına, 25 Ocak-16 Şubat 2017 tarihleri arasında 5 bin 936 kız ve 4 bin 982 erkek olmak üzere toplam 10 bin 918 öğrenci tarafından 7 bin 905 proje başvurusu gerçekleştirildi. Biyoloji, fizik, kimya ve matematik gibi 4 alanda düzenlenen yarışmada projelerin ön değerlendirmeleri bölge jürilerince yapıldı.

600 Proje Sergilendi

Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van'da görücüye çıkan 600 proje arasında başarılı bulunan 96 çalışma, 23-24 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir'de düzenlenecek final yarışmasında sergileniyor. Etkinlik 26 Mayıs'ta yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Final yarışmasında jüri tarafından yapılacak değerlendirmeler neticesinde her alanda birincilik, i̇kincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri verilecek. Başarılı olan öğrencilere ve öğretmenlerine para ödülü ve belgeleri takdim edilecek.

23.05.2017