Hacettepe Teknokent’te "Bilim Teknoloji Günü" Etkinliği

-A +A

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile birlikte düzenlediği Uluslararası Liderlik Akademisi programına bu yıl Azerbaycan’daki kurumlardan katılımcılar davet edildi.

Eğitim, sosyal programlar, paneller, proje sunumları ve resmi ziyaretleri içeren programda ülkemizi temsil eden katılımcılar aynı zamanda Ar-Ge firmaları ve ilgili kamu kurumlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Program dahilinde yapılan “Bilim Teknoloji Günü” etkinliğinde, Türkiye’deki bilim ve teknolojik yenilik sistemleri tanıtıldı. Aynı panelde, ASAN Hizmet Protokol birimi başkanı Muhammed Ali Hüdaverdiyev, kurumu ve hizmetlerini tanıtan bir sunum yaptı.  Asan hizmet sunumu, Türkiye’deki yetkililer tarafından ilgi ve takdirle izlendi.

Programa, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu, TÜBİTAK TÜSSİDE  Müdürü Tezer Battal, Hacettepe Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, Başbakanlık TİKA 
Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Daire Başkanı  Dr. Mehmet Yılmaz,  Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı temsilcisi Hakan Bal, TÜBİTAK Bilim Teknoloji Politikaları Uzmanı Dr. Şiir Kılkış, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara İl Müdürü Vehbi Konarılı,  DEİK Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Selçuk Akat Azerbaycan ASAN Hizmet – Protokol Bölümü Başkanı  Muhammed Ali Hüdaverdiyev,  Hacettepe Üniversitesi İnovatif Yatırımlar A.Ş. Genel Müdürü M. Yusuf Akgündüz, OSTİM Başkanı Orhan Aydın, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, Hacettepe Teknoloji Ar&Ge Merkezi Genel Müdürü Erhan Kumaş, TÜBİTAK Ulusal Mentor Programı Koordinatörü Hasan Gönenç ve TÜBİTAK Uluslararası Liderlik Akademisi Koordinatörü Mustafa Dişçi konuşmacı olarak katıldılar.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu yaptığı konuşmada Azerbaycan ile bilimsel anlaşmalarına değinerek, "Bu panelde Azeri kardeşlerimize Türkiye'deki bilim teknoloji ve yenilik çalışmalarını tanıtmaya ve AR-GE firma yöneticileri ile bir araya getirmeye gayret göstereceğiz. Bölge ülkeleri arasında Azerbaycan ile olan ilişkilerimize önem veriyoruz. Azerbaycan stratejik olarak bölge ülkeleri arasında birlikte çalışmaya en uygun ülke" diye konuştu.

Bilim Teknoloji Gününde, Türkiye’nin Bilim Teknoloji ve Yenilik Sistemi konulu iki panel gerçekleşti. Etkinlik, Hacettepe TARGEM Genel Müdürü Erhan Kumaş’ın elektrikli araba ve İnsansız hava aracı projeleriyle ilgili başarı hikâyesinin sunumunu yapmasıyla sona erdi.

Liderlik Akademisi programı ve Bilim Teknoloji Günü etkinliğinin Türkiye ve Azerbaycan için yeni projelerin başlangıcı olacağı görülmekte. 

16.10.2015