“Kadın Araştırmacılar Ufuk 2020 Çalıştayı” Gerçekleştirildi

-A +A
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, alanında başarılı Türk Kadın Araştırmacılarımızın katılımlarıyla TÜBİTAK tarafından Avrupa Birliği (AB) Ufuk 2020 Programına yönelik bir çalıştay düzenlendi. Bilindiği üzere AB, araştırma, geliştirme ve yenilik fonlarından istifade eden Kadın Bilim İnsanlarının oranının %40’a ulaşması yönünde önemli bir hedef koydu.
 
Çalıştay, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Hakan KARATAŞ’ın açılış konuşması ve devamında “Ufuk 2020 Türkiye Yol Haritası” konulu sunumla başladı. Program, Prof. Dr. Ayşegül KİBAROĞLU ve Dr. İpek ERZİ’nin Avrupa Birliği (AB) 7. Çerçeve Programı Başarı Hikâyeleri sunumlarıyla devam etti. 
 
Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde ise 6 oturum altında kadın araştırmacılarımızın Türkiye’nin Ufuk 2020 Programı performansını artırmak adına görüşleri, Ufuk 2020 Programına katılımlarının teşvik edilmesine yönelik ilave tedbir önerileri ile araştırma ve yenilik alanında kadın liderler yaratılması gibi konuları masaya yatırıldı. Çalıştay, her bir oturum raportörünün çalışma sonuçları ile ilgili yaptıkları sunumların ardından başarıyla tamamlandı.
 
11.03.2015