TÜBİTAK’ta Proje Önerisi Hazırlama Eğitimleri Başladı

-A +A

Araştırmacıların Ar-Ge desteklerinden daha etkin yararlanması amacıyla harekete geçen TÜBİTAK, proje başvuruları kabul edilmeyen araştırmacılara yönelik eğitim programı başlattı.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), akademik destek programlarının etkisinin artırılması ve ülkemizdeki araştırmacıların bu desteklerden daha etkin yararlanması amacıyla yeni bir eğitim programı başlattı. TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilen eğitime araştırmacıların ilgisi büyük oldu. İlk kez düzenlenen etkinliğe, 8 Araştırma Destek Grubunun çalışma alanlarında faaliyet gösteren daha önce TÜBİTAK' a proje başvurusu yapmış ancak destek alamamış araştırmacılar ile bu kişilere proje süreçleri konusunda bilgi aktaran alanında uzman ve tecrübeli eğitimciler katıldı.

Açılış konuşmasını TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Necati Demir'in yaptığı etkinlikte, ARDEB programlarının tanıtımı yapıldı. Daha sonra kendi çalışma alanlarına ayrılan gruplara eğitimciler tarafından "Proje Fikrinin Oluşturulması, Projenin Kurgulanması, Proje Başvurusunun Hazırlanması, Proje Değerlendirme Kriterleri ve Panel Aşaması" konularında eğitim verildi. Etkinlik sonunda katılımcılara belge verildi.

Eğitim programının devam edeceği bildirildi.

25.03.2014