Tunus Heyeti TÜBİTAK’ı Ziyaret Etti

-A +A

TÜBİTAK, Tunus ile mevcut bilimsel işbirliğinin ve Ufuk2020 kapsamında işbirliklerinin artırılması amacı ile Tunus Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı (MHESR) üst düzey temsilcilerinden oluşan bir heyeti 30 Ekim 2017 tarihinde ağırladı.

Sözkonusu toplantıya TÜBİTAK Başkanı Prof. A. Arif ERGİN, Başkan Yardımcısı Dr. Orkun HASEKİOĞLU, Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürü Dr. Zeynep ARZIMAN, Bilimsel Programlar Uzmanı Emre YURTTAGÜL ve Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Nur Eda DEMİR katıldı. Tunus Heyetini ise MHESR Uluslararası İşbirliği Genel Müdürü Prof. Slim CHOURA, Ufuk2020 Genel Müdürü Prof. Olfa ZERİBİ, Bilimsel Araştırma Müdürü Awatef SOLTANE, Araştırmanın Değerlendirilmesi Müdürü Rim SAİED, Ufuk2020 Sağlık, Demografik Değişim ve Refah Alanı Ulusal İrtibat Noktası Doç. Dr. Yosr HAFFANİ ile Tarımsal Araştırma ve Yükseköğretim Enstitüsü’nde Araştırma Programları Planlama, İzleme ve Değerlendirme Müdürü Prof. Ali RHOUMA temsil etti.

Ziyaret sırasında Ufuk2020 Programı’nda Asosiye Ülke konumunda yer alan Tunus ile ilgili program kapsamında işbirliklerinin artırılması amacıyla bir Protokol imzalandı. İmza töreninin ardından heyete Kurumumuzun faaliyetleri ve sorumlulukları aktarıldı, Tunus ile ikili işbirliği programımız hakkında bilgi verilerek işbirliğimizin nasıl geliştirilebileceği tartışıldı. Bununla birlikte, TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) Müdürü Mirat SATOĞLU ve Baş Uzman Ebru AYDIN tarafından ULAKBİM faaliyetlerine dair bir sunum gerçekleştirildi.

Heyet ayrıca, 31 Ekim 2017 tarihinde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve TÜBİTAK Marmara Teknokent’e ziyarette bulundu. Tunus Heyetini, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Başkan Yardımcısı Orhan Muratoğlu karşıladı. TÜBİTAK MAM’da gerçekleşen toplantıya BİLGEM yetkilileri ve MAM İş Geliştirme, Çevre ve Temiz Üretim, Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji ile Gıda Enstitüsü yetkilileri eşlik etti.

16.11.2017