TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin’in 10 Kasım Mesajı

-A +A

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü. O’nu rahmetle ve sevgi ile anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, 1923 yılında Konya’da yaptığı bir konuşmada, “Millete gideceği yolu gösterirken dünyanın her türlü ilminden, keşiflerinden, gelişmelerinden yararlanalım, ama unutmayalım ki asıl temeli kendi içimizden çıkarmak zorundayız” ifadelerini kullanır. Teknolojiyi, yenilikçiliği o yıllardan bizlere işaret eden, milli, yerli ve önde gitmenin önemine dikkat çeken Atatürk, bu sözleri ile sadece askeri bir deha olmadığını, aynı zamanda ufku açık bir devlet adamı olduğunu bir kez daha ortaya koyar.

Son yıllarda Türkiye, kalkınmada, teknolojide, yenileşimde ciddi bir heyecan ve sinerji yakalamıştır. Bugün milli ve manevi değerleriyle tarihindeki yol açıcı tecrübelerden beslenen Türkiye Cumhuriyeti, yeniden, her alanda, "ben de varım" demenin mücadelesini vermektedir.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) olarak biz de,  Dünyada önde giden Yeni Türkiye’yi kurma yolunda hassasiyetle, özveriyle çalışmaya, üretmeye ve destek mekanizmalarımızı işletmeye devam ediyoruz.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin gönlünde her daim var olacaktır. O’nu, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşının tüm şehitlerini, kahramanlarını bir kez daha rahmet ve saygı ile anıyorum.

 

Prof. Dr. A. Arif ERGİN

TÜBİTAK Başkanı

09.11.2017