UME ve Bosna Hersek Metroloji Enstitüsü arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

-A +A

TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME), T.C. Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü ve Bosna Hersek Metroloji Enstitüsü (IMBIH) bilimsel ve yasal metrolojik işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla Mutabakat Zaptı imzaladı.

9-10 Ekim 2017 tarihlerinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Prof. Dr. Necip CAMUŞCU ve TÜBİTAK UME Müdürü Dr. Mustafa ÇETİNTAŞ’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Bosna Hersek Metroloji Enstitüsü ziyareti esnasında kayıt altına alınan “Mutabakat Zaptı"na Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Prof. Dr. Necip CAMUŞCU, TÜBİTAK UME Müdürü Dr. Mustafa ÇETİNTAŞ ve Bosna Hersek Metroloji Enstitüsü Müdürü Zijad DŽEMIĆ imza attı.

İmzalanan anlaşmayla başta medikal cihaz ve sistemler olmak üzere ziraat ve çevre alanlarında Avrupa’da başlatılan yasal metrolojik faaliyetlerin ülkemizde de oluşturularak uluslararası izlenebilirliğinin pekiştirilmesi yönünde prensip kararı alındı. Ayrıca bu alanlar öncelikli olmak üzere AB projelerinde de ortak işbirliklerinin oluşturulmasına yönelik çalışmalara önümüzdeki yılın aksiyon planında  yer verildi.

"Mutabakat Zaptı"nın imzalanmasının ardından yerinde laboratuar incelemesi gerçekleştirilerek IMBIH yetkilileriyle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Öte yandan yapılan bu anlaşmayla TÜBİTAK UME’nin yurtdışında muadili kuruluşlarla imzaladığı Mutabakat Zaptı sayısı 34’e yükselmiş oldu. 

21.10.2017