48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması 8-10 Mayıs'ta

-A +A

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım alanlarında LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI düzenlenmektedir.

Bu yıl 48.si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına toplam 13.940 proje başvurusu alındı. Yarışmaya 11.739 kız, 10.277 erkek, toplam 22.016 öğrenci başvurdu.

Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım olmak üzere 12 alanda düzenlenen yarışmada projelerin ön değerlendirmeleri bölge jürilerince yapıldı. 27-30 Mart 2017 tarihleri arasında Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezi ilde 1.200 proje sergilenmiş ve bu sergilerde başarılı bulunan 220 proje 8-10 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen Final Yarışması’nda sergilenecek.

Etkinlik 12 Mayıs 2017 tarihinde saat 10.00’da yapılacak olan ödül töreniyle son bulacak.

Final Yarışmasında ilgili jüriler tarafından yapılacak değerlendirmeler neticesinde her alanda Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödülleri verilecek. Ödül alan öğrencilere ve öğretmenlerine para ödülü ve başarı belgeleri verilecek.

Ayrıca yarışmanın final aşamasında Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük ödülü alan öğrenciler, üniversite sınavına girdikleri ilk yıl, ödül aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda üniversite giriş puanlarına eklenmek üzere yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlandırılacak.

Bu yarışmanın dışında TÜBİTAK tarafından bu yıldan itibaren Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve diğer kurumlarla da iş birliği protokolleri çerçevesinde Uluslararası Robot Yarışması ve Lise Öğrencileri Enerji Verimliliği Proje Yarışması düzenlenmekte.

Ayrıca Kurumumuz tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezleri, Lisans Yazılım Projeleri, Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik, Alternatif Enerjili Araç ve İnsansız Hava Araçları yarışmaları düzenlenmektedir.

06.05.2017