FATİH Projesi’nde İki Yeni Çağrı Açıldı

-A +A

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde ve 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında açılan BT01-FATİH Projesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Çağrı Programı’nın temel amacı, ülkemiz öğrencilerinin daha etkin ve verimli öğrenebilmeleri için yenilikçi eğitim teknolojilerinin ve yöntemlerinin geliştirilmesidir. Bu çerçevede FATİH Projesi için 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek verilmek üzere iki yeni çağrıya çıkılmasına karar verilmiştir. Her bir çağrı için hazırlanan çağrı metinlerinde; çağrının genel çerçevesi, amaç ve hedefleri, çağrıya özel hususlar ve çağrı takvimi hakkında detaylı bilgi mevcuttur:

Açılacak yeni çağrıların kapsamında sunulacak proje önerilerinin hem katma değeri yüksek, yaratıcı, yenilikçi ve uygulamaya yönelik hem de orta ve uzun vadede FATİH Projesi’nin etkinliğini ve teknolojik değerini artırmaya yönelik olması hedeflenmektedir.

Proje başvurularında iki aşamalı başvuru sistemi uygulanacaktır. İlk aşama başvuruları için son başvuru tarihi 25 Ekim 2013 olarak belirlenmiştir.

NOT: 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi http://www.tubitak.gov.tr/ardeb1003 adresinden alabilirsiniz. Başvurular için http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr adresine tıklayabilirsiniz.

27.11.2013 Destekler, Akademik, Ulusal Destek Programları, 1003