Sağlık Alanında Dokuz Yeni Çağrı Açıldı

-A +A

Sağlık teknolojilerin geliştirilmesi için gerekli olan ulusal, bilimsel ve teknolojik potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından "1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı" kapsamında yeni çağrı programları başlatılmıştır. Bu çağrıların amacı, aşı, ilaç, tıbbi tanı kiti, biyomedikal ekipmanlar ve biyomalzeme teknolojilerinin geliştirilmesi için gerekli olan ulusal, bilimsel ve teknolojik potansiyelin harekete geçirilmesidir. Çağrı programına sunulan proje önerilerinin hem katma değeri yüksek, yaratıcı ve yenilikçi olması, hem de uygulama projelerine temel teşkil edecek veya uygulama projelerine girdi sağlayacak teknolojik ürün ve/veya bilgi üretmeye yönelik olması beklenmektedir. Proje başvurularında iki aşamalı başvuru sistemi uygulanacaktır. İlk aşama başvuruları için son başvuru tarihi 2 Eylül 2013 olarak belirlenmiştir.

Her bir çağrı için hazırlanan ve aşağıda yer alan çağrı metinlerinde; çağrının amaç ve hedefleri, çağrıya özel hususlar ve çağrı takvimi hakkında detaylı bilgi mevcuttur.

Not: 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destek Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi http://www.tubitak.gov.tr/ardeb1003 adresinden alabilirsiniz. Başvurular için http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

27.11.2013 Destekler, Akademik, Ulusal Destek Programları, 1003