Bilim ve Teknik Dergisi 45 Yıllık Arşivini Hediye Ediyor

-A +A

Bilim ve Teknik Dergisi 2013’ün ilk sayısında 45 yıllık arşivini tek bir DVD ile okuyucularına armağan ediyor. Öğrenciler, öğretmenler ve bilime meraklı herkes için yaklaşık 50 bin sayfalık dev arşiv ücretsiz olarak veriliyor.

1967’nin Ekim ayında yayın hayatına başlayan Bilim ve Teknik dergisinde yayımlanan tüm yazılar, haberler ve görseller dijital ortamda. Uzayın derinliklerinden, okyanus diplerine uzanan; arkeolojiden zoolojiye, yerbilimlerinden kimyaya, psikolojiden bilim tarihine yüzlerce konudan binlerce yazıya ve görsele yer veren bu dev arşiv tek bir DVD olarak Ocak 2013 sayısıyla beraber okuyuculara ücretsiz olarak veriliyor. 

Bilim ve Teknik Dergisi’ne elektronik abone olanların her zaman erişebildikleri arşiv, dergiyi bayiden alarak takip eden okuyucuların da elinin altında olacak. Bilim ve Teknik Dergisi orta öğretim ve üstü okuyucu kitlesine hitap ediyor. Okuyucu kitlesinin büyük bölümünü oluşturan lise ve üniversite öğrencileri için dergi çok önemli bir referans kaynağı.

2013 Gök Olayları Yıllığı

Bilim ve Teknik Dergisi’nin özellikle gökbilim tutkunlarını sevindirecek iki hediyesi daha var. Ajanda olarak kullanabileceğiniz 2013 Gök Olayları Yıllığı ve çift taraflı poster şeklinde hazırlanan 2013 Gökyüzü Yıllığı gökyüzü gözlemlerinde amatör gökbilimcilere yardımcı olacak. Posterin diğer yüzündeki M51 Girdap Gökadası bu yıl birçok odayı süsleyecek.

Meraklı Minik Ocak Sayısında Okuyucularına Arşiv DVD’si Armağan Ediyor

Üç ve üzeri yaşlardaki çocuklar için hazırlanan TÜBİTAK Meraklı Minik dergisinin Ocak 2013 sayısı da sürprizlerle dolu. Bunların en büyüğü 2007-2012 yıllarında çıkan tüm sayılarını içeren arşiv DVD’si.

Derginin Ocak sayısının kapak konusu “Kar Yağınca”. Derginin içindeki yazılar ve etkinlikler kışın, özellikle de kar yağınca açık havada yapılabilecek şeylerle ilgili. Ayrıca derginin ekinde oyunlar, çıkartmalar ve bir de poster bulunuyor.

Erken çocukluk dönemindeki çocuklar için hazırlanan Meraklı Minik her ayın 1’inde çıkıyor. Dergi, çocukların keşif, merak ve araştırma duygularını harekete geçirmeyi amaçlıyor.

07.01.2013 Yayınlar, Dergiler