Üniversite Öğrencilerine Yönelik Proje Yarışmaları Başlıyor

-A +A

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca, üniversite öğrencilerine yönelik 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması bu yıl altıncı kez düzenleniyor. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli araştırma alanlarında üniversite öğrencilerini çalışmalar yapmaya özendirmeyi hedefleyen yarışmalar; üniversite öğrencilerine kariyerlerinin başında bilime, ekonomiye ve sanayiye katkı sağlayan projelere imza atma olanağı sunuyor.

 

Proje Başvuruları Yaklaşık Yüzde 52 Oranında Arttı

2017 yılında 532 projenin başvurduğu yarışmalara bu yıl toplam 809 proje başvurusu yapıldı. Başvuru oranının yaklaşık yüzde 52 arttığı yarışmalarda; 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasına 428, 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışmasına 152 ve 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmasına 229 başvuru alındı.

 

Bölge Sergileri 8-10 Ekim Tarihlerinde

Bu yıl ilk kez bölgesel formatta düzenlenecek olan yarışmalarda Bölge Sergileri 8-10 Ekim 2018 tarihlerinde Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Samsun illerinde gerçekleştirilecek. 11 Ekim 2018’de yapılacak olan ödül töreni ile bölge sergilerinde ödül alan projeler duyurulacak. Bölgelerde her alt kategoride birinci olan projeye 3.000 TL, ikinci olan projeye 2.250 TL ve üçüncü olan projeye 1.500 TL para ödülü verilecek. Ayrıca danışmanlara da para ödülü verilecek.

 

Final  Sergisi 12-14 Kasım Tarihlerinde Ankara’da

Bölge sergilerinde Birincilik ödülü kazanan projeler, 12-14 Kasım 2018 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan final sergisinde yarışacaklar. Final sergisi 15 Kasım 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Konferans Salonunda gerçekleşecek olan ödül töreni ile son bulacak. Her alt kategoride birinci olan projeye 10.000 TL, ikinci olan projeye 7.500 TL ve üçüncü olan projeye 5.000 TL para ödülü verilecek. Ayrıca danışmanlara da para ödülü verilecek.

 

2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması

Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasında, Açık Öğretim Fakülteleri dâhil ön lisans ve lisans öğrencileri arasında girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı artırmak ve çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan öğrencilerin, fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak için destek sağlamak amaçlanıyor. Yarışmanın 2018 yılındaki alt kategorileri Temel Sektörler, Tekno Girişimcilik, Sosyal Girişimcilik olarak belirlendi. Detaylar için https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-universite-girisimcilik-... adresi ziyaret edilebilir.

 

2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması

Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışmasında, lisans bitirme tezlerinin özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesi ve lisans öğrencilerinin öğrenimleri sırasında özel sektör ortamında bulunarak uygulama tecrübesi edinmelerinin sağlanması yoluyla lisans düzeyinde üniversite özel sektör işbirliğinin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Program kapsamında, lisans öğrencilerinden, özel sektörün bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sektörde uygulama potansiyeli olan ürün/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik lisans bitirme tezleri yazmaları bekleniyor. Yarışmanın 2018 yılındaki alt kategorileri Ürün Geliştirme ve Süreç Geliştirme olarak belirlendi. Detaylar için https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/ozel-sektore-yonelik-lisans-bit... adresi ziyaret edilebilir. 

 

2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması

Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmasıyla, üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin, belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin sorunlarına yönelik çözümler üretmeleri ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yönelik projeler hazırlamaları amaçlanıyor. Yarışmanın 2018 yılındaki alt kategorileri Enerji, Makine İmalatı & Otomotiv ve Bilgi & İletişim Teknolojileri olarak belirlendi. Detaylar için https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/oncelikli-alanlarda-universite-... adresi ziyaret edilebilir. 

 

Sergi adresleri için lütfen tıklayınız.

 

05.10.2018