Türkiye, Matematikte Balkan Birincisi Oldu

-A +A

31. Balkan Matematik Olimpiyatı’na katılan Türkiye Takımı, 19 ülke arasından birinci oldu. TÜBİTAK’ın oluşturduğu 6 kişilik Matematik Milli Takımı, 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Bulgaristan’ın Plevne kentinde yapılan 31. Balkan Matematik Olimpiyatı’na 10 Balkan ülkesi ve 9 misafir ülkeden toplam 110 öğrenci katıldı. Ülkeler olimpiyatlarda 6 kişilik milli takımları ile yarıştı.

Balkan Matematik Olimpiyatı’nda büyük başarı gösteren Türkiye, olimpiyata katılan ülkeler arasında toplamda 214 puan alarak 1. sırada yer aldı. Türkiye’yi temsil eden öğrencilerden Osman Akar altın, Emre Girgin, Enes Kocabey, Mehmet Efe Akengin, Halil İbrahim Güllük gümüş, Ahmet Yasin Alp ise bronz madalya sahibi oldu.

Türkiye, 1997 yılında beri düzenli olarak katıldığı Balkan Matematik Olimpiyatları’nda bugüne kadar toplam 17 altın, 42 gümüş ve 27 bronz madalya kazandı.

2012 yılında ülkemizde düzenlenen Balkan Matematik Olimpiyatında da Türkiye, toplam puan sıralamasında yine birinciliği elde etmişti.

12.05.2014 Olimpiyatlar, Uluslararası Bilim Olimpiyatları