Türkiye - Ekvador Arasında Bilim ve Teknoloji İşbirliği Protokolü

-A +A

TÜBİTAK ile Ekvador Yüksek Öğrenim, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanlığı (SENESCYT) arasında bilim ve teknoloji alanında işbirliği protokolü imzalandı.

TÜBİTAK ile Ekvador’daki Kurumumuz muadili Kuruluş olan Yüksek Öğrenim, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanlığı  (SENESCYT) arasında “Bilim ve Teknoloji Alanında İşbirliği Protokolü” imzalandı. İki ülke arasında bilim, teknoloji ve yenilik (BTY) alanlarında işbirliği tesis etmeye yönelik olan protokole, TÜBİTAK adına Başkan Yardımcısı Vekili Sayın Dr. Orkun HASEKİOĞLU, SENESCYT adına ise Ekvador Ankara Büyükelçisi Sayın Augusto Saa CORRIERE imza attı.
 
TÜBİTAK’ın Latin Amerika ülkeleri ile aktif işbirliğine verdiği önem doğrultusunda imzalanan söz konusu Protokol, iki ülke araştırmacılarının bilimsel işbirliği projeleri gerçekleştirmelerine imkan sağlayacaktır. Ortak Ar-Ge projeleri için açılacak çağrı takviminin en kısa sürede ilan edilmesi beklenmekte olup, önümüzdeki dönemde de Kurumumuzun Latin Amerika açılımı çalışmaları hız kesmeden devam edecektir.
03.06.2015