TÜBİTAK’ta ‘Açık Devlet ve Açık Veri’ Paneli Düzenlendi

-A +A

Başbakanlık ve TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (YTE) işbirliği ile "Kamu Yönetiminde Gelişen Trendler: Açık Devlet ve Açık Veri" konulu panel düzenlendi.

TÜBİTAK Başkanlık Binası Feza Gürsey Konferans Salonunda Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirilen panele, kamu kurumlarından Strateji Geliştirme ve Bilgi İşlem Daire Başkanları ile uzmanlar katıldı.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Başbakanlık e-Devlet Danışma Grubu Başkanı Dr. Ramazan Altınok, TÜBİTAK BİLGEM YTE Enstitü Müdürü Dr. Murat Kahraman Güngör, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başmüfettişi Engin Kücet, Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi Başkanı Emin Sadık Aydın, Başbakanlık Teftiş Kurulu Müfettişi Lütfü Cihan Gülmez ve TÜBİTAK BİLGEM YTE e-Dönüşüm Uzmanı Eda Yüksel panele konuşma ve sunumları ile katkı sağladı.

Amerika Birleşik Devletleri Yönetim ve Bütçe Ofisi'nden Hükümet Bilgi Teknolojileri Uzmanı Dominic Sale ile Portföy Yöneticisi Scott D. Renda video konferans aracılığı ile panele katkıda bulunarak ‘Açık Devlet ve Açık Veri’ konuları ile büyük veri işleme ve bulut bilişim konularında deneyimlerini paylaştı.

‘Açık Devlet ve Açık Veri’ konularında kamu kurumlarının farkındalığını arttırmayı hedefleyen panelde, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Türkiye'de Saydamlığın Arttırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Stratejisi ve Eylem Planı ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Ayrıca Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığının Açık Yönetim Ortaklığı konusundaki çalışma ve deneyimlerine yer verildi.

26.03.2013