TÜBİTAK Yaz Bilim Kampları Sona Erdi

-A +A
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı (BİTO) ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) işbirliği ile 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan başarılı öğrencilere yönelik düzenlenen TÜBİTAK Yaz Bilim Kampları sona erdi. Haziran-Eylül ayları arasında TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde düzenlenen kamplarda, öğrencilerin temel bilimlere olan ilgilerinin artırılarak bilim dünyasının eğlenceli yanını görmeleri hedeflendi. 
 
Bilimin teoriden pratiğe dönüştüğünü birebir tecrübe etmeleri amacıyla katılımcılara kamp süresi boyunca çok sayıda atölye çalışması yaptırıldı. Her hafta 5 ayrı okulun katılımı ile gerçekleşen kamplarda, bu yaz Türkiye genelinden 250 öğrenci ve 60 rehber öğretmen misafir edildi. 
 
2015 TÜBİTAK Robot Bilim Etkinliğinde Ödül Alan Okullar da Bilim Kampında
 
Bu yılki yaz bilim kampları TÜBİTAK’ın yeni, ücretsiz ve elektronik dergisi Bilim Genç’in 2014-2015 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlemiş olduğu Robot Bilim etkinliğinde 5 dalda ödül kazanan okulların öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile son buldu. Yazılım, mekanik ve kurgu gibi tüm aşamaları öğrencilerin gerçekleştirdiği projelerden ödüle layık görülenler şu şekildeydi:
 
1. İstanbul Hakkı Değer Ortaokulu: Akıllı Şehir Projesi
2. Niğde 19 Mayıs Ortaokulu: Horlama Önleyici Titreşimli Yastık Projesi
3. İzmir Güzelcan Kardeşler Ortaokulu: Cankurtaran Madenci Robot Projesi
4. Ankara Şahin Ortaokulu: Park Yeri Bulan Robot Projesi
5. Muş Serinova Yatılı Bölge Ortaokulu: O-Bot Kargo Projesi 
 
Kampa büyük bir ilgi ve heyecanla katılan öğrencilere ve gönüllü öğretmenlere sertifikaları kamp sonunda düzenlenen törenle verildi. Kamp programından çok memnun kalan katılımcılar bilim kamplarının her yıl düzenlenmesi temennisi ile ayrıldılar. 
 
 

Fotoğraflar

08.10.2015