TÜBİTAK Yayınları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 8. Kitap Fuarı’nda

-A +A

TÜBİTAK Yayınları, bu yıl sekizincisi düzenlenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 8. Kitap Fuarı’na katıldı. Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen 8. Kitap Fuarı’na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, stantları gezdi.  TÜBİTAK standında kendisine verilen kitapların parasını ödeyen Işık, bunları Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'na hediye etti. 22 Mayıs 2016 tarihine kadar sürecek olan fuarda 380 yayınevi yer alıyor. Fuar süresince 600 etkinlik yapılacak, 270 yazar kitapseverlerle buluşacak.

Fuarın açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilk emri “oku” olan bir medeniyetin mensuplarının bugün Dünya’da en az kitap okuyan insanları olmasının çok ciddi bir çelişki olduğunda işaret etti. Türkiye’nin, okudukça, bilgiye ulaştıkça, bilgiyi yeniledikçe, geliştirdikçe, büyümeye, gelişmeye ve kalkınmaya devam edeceğini belirten Bakan Işık, “Ülkelerin en büyük gücünün bilgi olduğunu unutmadan yolumuza devam etmek durumundayız" dedi.

Fuarın, sekiz yılda Türkiye'nin en büyük kitap fuarı unvanına sahip olduğunu söyleyen Bakan Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye'ye örnek olan pek çok projeyi hayata geçirdiğini aktararak, "Bu kadar çalışmanın içerisinde en ayrıcalıklı gördüğüm hizmetlerden birisi de bu kitap fuarı. Kocaeli, sanayinin başkenti. Şimdi Kocaeli, bilim ve teknolojinin de başkenti olsun diye gayret gösteriyoruz. Ama bu ve bunun gibi etkinlikler Kocaeli'yi Türkiye'nin en önemli kültür ve sanat merkezleri arasına koyuyor" diye konuştu.

Fuarın kentin tanıtımı açısından da önemli bir rol oynadığının altını çizen Işık, "Bizde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığı vardır ve yaygındır. Kitap, insanı bilgiye ulaştıran en temel araç. Kitabı hayatın merkezine koyan bir anlayış Dünyada hiçbir zaman geride kalmaz, yalnız kalmaz, güçsüz kalmaz.  Bundan sonra gideceğimiz yol belli; Türkiye okudukça, bilgiye ulaştıkça, bilgiyi yeniledikçe, geliştirdikçe, büyümeye, gelişmeye ve kalkınmaya devam edecek. Ülkelerin en büyük gücünün bilgi olduğunu unutmadan yolumuza devam etmek durumundayız" diye konuştu.

17.05.2016