TÜBİTAK ve Tayland Ulusal Bilim ve Teknoloji Kalkınma Ajansı Arasındaki İşbirliği Güçleniyor

-A +A

Tayland Ulusal Bilim ve Teknoloji Kalkınma Ajansı (National Science and Technology Development Agency-NSTDA) Başkan Yardımcıları Prof. Prasit Palittapongarnpim ve Dr. Thitapha Smitinont, beraberlerindeki heyetle Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ziyaret etti. Tayland heyetinin ziyareti esnasında gerçekleşen toplantılarda, Türkiye ve Tayland arasında geliştirilebilmesi muhtemel sanayi işbirlikleri değerlendirildi. TÜBİTAK ve NSTDA ortaklığında yürütülen İkili İşbirliği Programı kapsamında açılan çağrının sonuçları değerlendirilirken ayrıca programın verimliliğini artırmak adına atılabilecek adımlar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Söz konusu görüşmelerin ardından TÜBİTAK Gebze Kampüsünü ziyaret eden Tayland Heyeti, TÜBİTAK Araştırma Enstitüleri himayesinde yürütülen faaliyetleri ve tesis imkânlarını tanıma fırsatı buldu. TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesindeki enstitüleri ziyaret eden Tayland Heyeti, TÜBİTAK yetkilileri ile iki kurum arasında kurulabilecek işbirliği mekanizmaları hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

Tayland Ulusal Bilim ve Teknoloji Kalkınma Ajansı ziyareti ile ülkemiz ve Tayland arasındaki var olan bilimsel ve teknolojik işbirliklerimizin daha üst seviyeye taşınması için yoğun çalışmalar gerçekleştirildi. 

15.11.2019