TÜBİTAK ve ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Ortak Araştırmalar Çalıştayı

-A +A

TÜBİTAK ile ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH-National Institutes of Health) işbirliğinde 15-16 Ekim 2014 tarihlerinde 60’dan fazla Türk ve ABD’li uzman araştırmacının katılım sağlayarak alanlarındaki güncel gelişmeleri karşılıklı paylaşma imkânı buldukları bir çalıştay düzenlendi.

NIH’e bağlı Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID-National Institute of Allergy and Infectious Diseases) heyetine NIH/NIAID Uluslararası Araştırmalar Direktör Yardımcısı Sayın Gray HANDLEY başkanlık ederken “Genetik Temelli Primer İmmün Yetmezlikleri” konulu çalıştaya  timus bezinin önemini ilk defa 1961 yılında keşfeden Prof. Dr. Jacques MILLER gibi çok değerli bilim insanları da katılım sağladı.

Çalıştay devam ederken, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK, Sayın Gray HANDLEY ile beraberindeki delegasyonu makamına kabul etti ve NIH/NIAID ile işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik bir toplantı gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda TÜBİTAK ile NIAID arasında sürdürülebilir işbirliklerinin oluşturulması amacıyla yakın gelecekte gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar dile getirildi.

Alanlarındaki güncel konular üzerine fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalayan katılımcılar, muhtemel ortak araştırma alanlarının belirlenmesi hususunda her iki Kuruma önemli katkı sağladılar.

28.10.2014 Kurumsal, Uluslararası