TÜBİTAK, Türk-Amerikan Konseyi 35.Konferansına Katıldı

-A +A

Türk - Amerikan iş ve siyaset dünyası ile kamu kuruluşlarını her yıl bir araya getiren Türk-Amerikan Konseyi (American Turkish Council-ATC) 35. Konferansı, 30 Ekim-1 Kasım 2016 tarihleri arasında Washington, DC'de düzenlendi.

Bu yıl "Geleceği Şekillendirmek: İş, İnovasyon ve Büyüme (Shaping the Future: Business, Innovation and Growth)" temasının kullanıldığı konferansta Türkiye-ABD ilişkilerindeki son gelişmeler, üst düzey Türk ve ABD'li devlet ve özel sektör temsilcileri tarafından değerlendirildi. Türkiye'den onur konuğu olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in davet edildiği konferansta Savunma ve Güvenlik, Enerji, Kamu-Özel Sektör Ortaklıkları, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Ar-Ge ve İnovasyon konuları ile karşılıklı yatırım fırsatlarına ilişkin oturumlar düzenlendi.

"Siber Güvenlik Alanında İşbirliği" paneline davet edilerek bir açılış sunumu gerçekleştiren TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, siber saldırılara ilişkin küresel istatistiklerin ülkelere göre dağılımı bilgilerini paylaştı. Prof. Dr. Ergin, bu alanda Türkiye ve ABD'nin işbirliği yapabileceği ortak alanlara ilişkin değerlendirmelerini aktardı. ArmorText firması Genel Müdürü Navroop Mitter tarafından yönetilen panelde ayrıca IBM Ulusal Güvenlik Programları Başkanı Todd Rosenblum ile PJM Interconnection firması Direktörü Jonathon Monken de konuşmacı olarak yer aldılar.

07.11.2016