TÜBİTAK, Sağlık ERA-NET Projeleri Anketini Yayımladı

-A +A

Avrupa Komisyonu’nun 2018-2020 Sağlık Alanı çalışma programında yer vermeyi planladığı, uluslararası işbirliği ve ulusal fonlama mekanizmasıyla yürütülecek olan ERA-NET Cofund projeleri arasından, Türkiye’nin katılımının faydalı olacağı araştırma başlıklarının belirlenmesi amacı ile Sağlık ERA-NET Projeleri Anketi yayımlandı. Avrupa Birliği Çerçeve Programları kapsamında kullanılacak bir uygulama aracı olarak tasarlanan ERA-NET ile Programa üye ülkelerde Kamu-Kamu işbirliklerini destekleyerek, ulusal ve bölgesel araştırma programları arasındaki koordinasyonun sağlanması, araştırma ve yenilik programlarının geliştirilip güçlendirilerek uluslararası işbirliğinin arttırılması hedefleniyor.

Söz konusu hedeflere katkı sunmak amacıyla AB Yenilik ve Teknoloji Programı Ufuk 2020 kapsamında ERA-NET Cofund Aracı geliştirildi. AB 7. Çerçeve Programı’nda kullanılan ERA-NET ve ERA-NET Plus Araçlarının birleştirilmesiyle oluşturulan ERA-NET Cofund ile ulusal destek mekanizmalarının kullanıldığı ve uluslararası işbirliğinin sağlandığı ortak çağrılara çıkılması amaçlanıyor.

ERA-NET Projeleri Anketine Paydaşlardan Katkı Bekleniyor

TÜBİTAK’ın Sağlık ve Yaşam Bilimleri Araştırma  Alanında desteklediği “Nörodejeneratif Hastalık Araştırmaları ERA-NET Cofund Projesi (JPND - JPco-fuND)”; “Nadir Hastalık Araştırmaları ERA-NET Cofund Projesi (E-Rare-3)”; “Çevrimsel Kanser Araştırmaları ERA-NET Cofund Projesi (TRANSCAN-2)”; “Beyin ve Sinir Sistemi Araştırmaları ERA-NET Cofund Projesi (NEURON)”; “Kardiyovasküler Hastalıklar ERA-NET Cofund Projesi (ERA-CVD)”; “Antimikrobiyal Direnç Araştırmaları ERA-NET Cofund Projesi (JPIAMR - JP-EC-AMR)”; “Kişiselleştirilmiş Tıp Araştırmaları ERA-NET Cofund Projesi (ERA PerMed)” başlıklı ERA-NET Projeleri anketine, paydaşların da katkısı bekleniyor. 

Ankete ulaşmak için lütfen tıklayınız.

26.04.2017