TÜBİTAK, "Küresel Araştırma Konseyi Genel Kurulu Toplantısı”na Katıldı

-A +A

Tüm dünyanın araştırma fonlayıcı kurum başkanlarını bir araya getiren ve Türkiye'nin de üyesi olduğu Küresel Araştırma Konseyi (Global Research Council-GRC) 6. Yıllık Genel Kurul Toplantısı, Kanada'nın başkenti Ottawa'da gerçekleştirildi. Ülkemizin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından temsil edildiği toplantıda, tüm kıtalardan 60'a yakın ülkenin kurum başkanı bir araya gelerek ortak sorunları istişare etme ve küresel seviyede çözüm önerilerini tartışma fırsatı buldu.

 Bu yılki ana gündem maddesi başlıklarının Temel Araştırma ile İnovasyon Arasındaki Karşılıklı Dinamik Etkileşim ve Fonlayıcı Kuruluşlar Arasında Kapasite Geliştirme Odaklı Küresel Bağların Kuvvetlendirilmesi olarak belirlendiği Kurul kapsamında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ergin, "Uluslararası işbirliği projelerinin yürütülmesinde ortak değerlendirme sistemi oluşturulması" amacıyla kurulan alt gruplara katılarak katkı sağladı.

Açılış resepsiyonuna Türkiye Cumhuriyeti Kanada Büyükelçisi Selçuk Ünal'ın da katıldığı etkinlikler kapsamında Prof. Ergin, Kanada Bilim Bakanı, Avrupa Araştırma Konseyi Başkanı, Kanada Doğa Bilimleri ve Mühendislik Araştırma Konseyi Başkanı, Kanada Uluslararası Kalkınma Araştırmaları Merkezi Başkanı ile Ülkemizin ikili işbirliklerinin mevcut durumu hususunda görüştüler. Katılımcı ülkelerin ilgili araştırma fonlayıcı kuruluş başkanları seviyesinde de ayrıca ABD, Almanya, Azerbaycan, Güney Kore, Gürcistan, İngiltere, İrlanda, Kuveyt, Lüksemburg, Meksika, Norveç, Polonya, Singapur, Suudi Arabistan, Umman, Yeni Zelanda yetkilileri ile bir araya gelerek karşılıklı değerlendirmeler gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, Küresel Araştırma Konseyi’nin, Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik iş birlikleri alanındaki etkinliğinin ve geldiği seviyenin görünürlüğünün artırılması adına  önemli bir platform olduğunu ifade etti. Prof. Ergin, “Kurum olarak, Küresel Araştırma Konseyi etkinliklerinde TÜBİTAK’ın her geçen yıl daha da güçlenen bir katılımla temsil edilmesini planlıyoruz” dedi.

22.06.2017