TÜBİTAK Kitapları Tokat’ta Her Yaştan Öğrenciyle Buluştu

-A +A

TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal, Tokat Valiliği tarafından organize edilen “Kitap Tokat Projesi” kapsamında öğrencilere TÜBİTAK kitabı dağıttı. Prof. Dr. Mandal, Z Kütüphane'deki kitap dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Tokat'ta 245 farklı kitap türünün 871 okulda tüm öğrencilerle buluşturulmasından büyük heyecan duyduklarını söyledi. Çocukların ve gençlerin, ülkenin geleceği olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mandal, "Ülkemizin 2023-2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması bilgi, teknoloji, yenilikle olacak. Bunun da başı öncelikle okumak. Valimize böyle bir girişim başlattığı için teşekkür ederim" diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal ve Tokat Valimiz Dr. Ozan Balcı’nın katılımıyla, “Kitap Tokat Projesi” kapsamında 58 bin 935 kitap dağıtımı gerçekleşti. 281 okul öncesi eğitim kurumuna 16 bin 860 kitap; 292 ilkokula 29 bin 200 kitap; 191 ortaokula 8 bin 595 kitap; 107 liseye 4 bin 280 kitap dağıtımı yapıldı.

Tokat Valisi Ozan Balcı da proje kapsamında Tokat'ta öğrencilerin her gün bir saat kitap okuduklarına işaret etti. Türkiye'nin ilk Müstakil Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nin Tokat'ta kurulduğuna işaret eden Balcı, "Zenginleştirilmiş kütüphanesi olmayan anaokulu, ortaokul, lise kalmayacak dedik, 50'ye yakın yapıldı. İnşallah 50 tane daha yapacağız. Tokatlı hemşerilerimiz eğitime dosttur. Kitap konusunda da Türkiye'ye örnek olacaktır. Bu konuda öğretmenlerime ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Törene, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve protokol üyeleri katıldı.

TÜBİTAK Başkanımızın Tokat Temasları

Gaziosmanpaşa Üniversitesindeki "kariyer günleri" etkinliğine de katılan TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde, akademisyenler ve öğrenciler ile bir araya gelerek “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi: TÜBİTAK Odaklı Yeni Yaklaşım ve Süreçler” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Başkanımız sunumlarının ardından katılımcıların sorularını cevaplayarak görüş ve önerilerini aldı.

TÜBİTAK Başkanımız, Tokat Teknopark’ı da ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve TEKNOFEST 2019 kapsamında Uluslararası İnsansız Hava Araçları Döner Kanat kategorisinde mansiyon ödülü almaya hak kazanan İHAGER ekibinin çalışmalarını yerinde inceledi.

07.01.2020