TÜBİTAK ile Hollanda'nın TNO Kuruluşu Arasında İşbirliği Anlaşması

-A +A

Türkiye ile Hollanda arasında, bilimsel ve teknolojik işbirliklerinde somut adımlar atmak üzere yürütülmekte olan görüşmeler, TÜBİTAK ve TNO arasında Horizon 2020 kapsamında imzalanan mutabakat zaptı ile resmiyet kazandı.

1932 yılında kurulan ve Avrupa’daki en büyük araştırma ve teknoloji organizasyonlarından biri olan TNO, sanayiye destek sağlayarak bilginin ürüne, hizmete, ekonomik ve toplumsal değere  dönüştürülmesi için çalışan bir araştırma kuruluşu. 2014 yılı Ocak ayından itibaren TÜBİTAK ile Hollanda Uygulamalı Araştırma Kurumu arasında devam eden işbirliği görüşmeleri sonucunda iki kuruluş arasında yazışma yolu ile bir mutabakat zaptı imzalandı.

İmzalanan mutabakat zaptı, iki ülke araştırmacılarının Horizon 2020 kapsamında daha fazla işbirliği içinde çalışması, fon fırsatları kapsamında bilgi değişimi yapılması, TÜBİTAK Enstitüleri ve TNO arasındaki işbirliğinin sağlanması, Türk ve Hollandalı araştırmacıların iki ülkedeki araştırma alanları ve tesislerine erişim sağlamasına imkan sağlayacak.

TÜBİTAK ve TNO arasında imzalanan mutabakat zaptı, Türkiye – Hollanda İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında Hollanda Başkonsolosluğu’nda Hollanda Krallığı Büyükelçisi Ron KELLER’in daveti ile düzenlenen resepsiyonda kamuoyu ile paylaşıldı.

Türkiye - Hollanda İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında, Türkiye - Hollanda İş Forumu etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikte, TÜBİTAK’ın da organizasyonu ile “Akıllı Şehirler”, “Gıda İnovasyonu”, “Akıllı Şehirler ve Önleyici Tıp” alanlarında çalıştaylar düzenlendi. Çalıştaylar ile iki ülke araştırmacılarının bir araya gelerek olası işbirliği ve proje fırsatlarını tartışmalarına imkan sağlandı.

10.12.2014 Kurumsal, Uluslararası