TÜBİTAK Geliştirdiği Yazılımla 9. e-TR Ödülleri Finalisti Oldu

-A +A

TEYDEB Proje Değerlendirme ve İzleme Sistemi (PRODİS), TÜSİAD ve TBV tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen “e-TR Ödülleri”’nde “Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler” kategorisinde finalist olarak belirlendi. PRODİS, TEYDEB proje başvuru, değerlendirme ve izleme süreçlerini elektronik ortama taşımaktadır. Sistem, TÜBİTAK Bilişim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir yazılımcı ekibi tarafından üç yıllık bir çalışama ile geliştirildi.

Proje, devlet, iş dünyası ve üniversitelerden pek çok paydaşın içinde olduğu karmaşık bir süreci mevcut işleyişe ara vermeden aşamalarla elektronik ortama taşımıştır. Yapılan çalışmayla çevrimiçi proje sunma ve değerlendirme, anlık ve dönemsel raporlama,  zaman ve mekan sınırı olmadan işlerin sürdürülebilmesi ve bu çerçevede e-imza ve mobil imza kullanımı gibi e-devlet kavramıyla gelen pek çok yeniliğin hayata geçmesi sağlanmıştır. Bunlar için gerekli hukuki alt yapı TÜBİTAK destek programları mevzuatına eklenmiştir. 

eTR Ödülleri Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler”, “Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler”, “Kamudan Kamuya e-Hizmetler”, ”Yerel Yönetimler” ve “Özel Ödül” kategorilerinde toplam 33 projenin başvurduğu ve bu projelerden 16’sının finale kaldığı belirtilmektedir. Finalistler arasından ödül kazananlar, 19 Aralık 2011 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı himayesinde TBMM’de gerçekleştirilecek tören sırasında, jürinin elektronik oylaması ile belirlenecek.

İlgili Bağlantılar:
http://www.tusiad.org.tr/bilgi-merkezi/basin-odasi/basin-bultenleri/9--eturkiye-etr-odullerinde-finalistler-aciklandi/
http://www.etrodulleri.org/basinbulteni.pdf
 

03.12.2012 Kurumsal