TÜBİTAK BİLGEM’e Oracle’den Yazılım Ödülü

-A +A

TÜBİTAK Bilişim Teknolojileri Enstitüsü’nde geliştirilen “Hava Trafik Kontrolörü Seçme Yazılımı (atcSES)”, Oracle tarafından verilen ve yazılım dünyasının en prestijli ödüllerinden olan “Duke’s Choice Award Ödülü”ne layık bulundu.

TÜBİTAK BİLGEM ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) işbirliği ile geliştirilen “Hava Trafik Kontrolörü Seçme Yazılımı (atcSES)”, dünyanın en iyi 10 Java tabanlı yazılımı arasında yer aldı.

Bu yıl 12. si düzenlenen "Duke's Choice Award" yarışmasında, ödül alan yazılımların dokuzu, hakem heyeti tarafından biri de internet sayfasından yapılan online oylama ile belirleniyor.

BİLGEM’in DHMİ ortaklığı ile geliştirdiği atcSES sistemiyle hava trafik kontrolörlerinde bulunması gerekli olan yetenekler, elektronik ortamda güvenli bir şekilde değerlendirilebiliyor. Sistem, dokuz farklı yeteneği ölçmek üzere geliştirilen 12 test uygulaması ve kişilik testini içeriyor. Bu testlerle, üç boyutlu düşünme, hızlı karar verebilme, görsel ve işitsel hafıza, dikkat, çapraz kontrol, muhakeme gibi refleksler ölçülüyor. atcSES ile hava trafik kontrolörlüğüne başvuran adaylar, bilgisayar tabanlı bir yetenek sınavına giriyor ve bu sınav sonucuna göre mesleğe en uygun adaylar seçiliyor.

14.11.2014