TÜBİTAK Başkanlığına Prof. Dr. Ergin atandı

-A +A

278 Sayılı TÜBİTAK Kanunu’nun 5. maddesince öngörülen sürenin sonunda TÜBİTAK Başkanlığına Prof. Dr. Ahmet Arif ERGİN dün üçlü kararname ile atandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin'in atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Prof. Dr. A. Arif ERGİN Kimdir?

1970 Ankara doğumlu olan Prof. Dr. Arif ERGİN, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Elektrik ve Elektronik Mühendisliği diplomasına, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği dalındaki Yüksek Lisans ve Doktora derecelerine de University of Illinois at Urbana-Champain (ABD)’de hak kazandı. Akademik hayatına Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (yeni adı ile Gebze Teknik Üniversitesi’nde) devam etti. Bu kurumda Rektör Yardımcılığı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu. Bahçeşehir Üniversitesi ve Deniz Harp Okulunda kısmi zamanlı öğretim üyeliği görevlerini icra etti. Prof. ERGİN günümüze kadar 3 kitap bölümü ve 35 uluslararası makale ve 50’nin üzerinde uluslararası tebliğe imza atmış ve 18 Yüksek Lisans ve 8 Doktora öğrencisi yetiştirmiştir. Türkiye’nin ilk elektromanyetik açık alan ölçüm sahasını Gebze Teknik Üniversitesi’nde kurmuş ve işletmiştir. Akademik uzmanlık alanı radar dalgaları ve mühendislik akustiği olan Prof. ERGİN’in yapmış olduğu bilimsel çalışmalar ile MİLGEM, SOM ve Milli Muharip Uçak da dahil olmak üzere savunma sektöründe çok sayıda projede yer almıştır.

Mühendislik hayatına ASELSAN’da başlayan Prof. ERGİN, TÜBİTAK Gebze yerleşkesindeki askeri ve sivil projelerde 2001 yılından beri Uzman Araştırmacı ve Başuzman Araştırmacı sıfatları ile çeşitli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca TAI, Roketsan, STM, Yonca Onuk ve TÜBİTAK SAGE’deki projelere mühendislik hizmeti vermiştir. Teknoloji geliştirme bölgeleri kanunu çerçevesinde çeşitli teknokent şirketlerinde mesleki ve idari görevler icra etmiştir.

Prof. ERGİN’e takdir edilen ödüller arasında Türkiye Bilimler Akademisi tarafından verilen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) Ödülü (2007), TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü (2008) ve GYTE Yılın Lisans Eğitimcisi Ödülü (2008) yer almaktadır. Prof. Arif ERGİN Şubat 2014’ten itibaren TÜBİTAK BİLGEM Başkanlığı’nı ve TÜBİTAK Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmekteydi. 

26.06.2015