Temiz Bir Gelecek İçin Bir Adım Daha Atıyoruz!

-A +A

Global Cleantech Innovation Program ile (GCIP) Temiz Teknoloji Alanında İş Fikirleri yarışıyor..

Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) Gelecek Vaat Eden Temiz Teknoloji İş Fikirlerini aradı, kaynak sağlamaya ve teşvik etmeye başladı.

TÜBİTAK, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ile Temiz Teknolojiler Alanında Uluslararası Girişimcilik Programını destekliyor.

GCIP Türkiye “Temiz bir gelecek için bir adım daha atıyoruz!“ sloganıyla girişimcileri 2015 yılında da desteklemeye devam ediyor. Temiz Teknoloji gönüllüleri ve girişimcileri GCIP-2015'e fikir, ürün ve projeleri ile 20 Mart-20 Mayıs 2015 tarihi arasında başvurularını yaptılar.

GCIP Türkiye’nin 2015 yılı çağrısında kategori başlıkları Enerji Verimliliği, Yenilenebilir Enerji, Atıktan Enerji Üretimi ve Su Verimliliği olarak sunuldu ve programa 199 girişimci başvurdu. Bu girişimciler arasından 28-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında TÜBİTAK’ta gerçekleştirilen paneller ile konusunun uzmanı jüriler tarafından, programa devam etmesi uygun görülen 28 takım yarı-finalist olma hakkı kazandı. Başarılı yarı-finalist takımların GCIP programına katıldığı iller, Ankara, İstanbul, İzmir, Denizli, Aydın, Denizli ve Kayseri oldu.

GCIP-T 2015’in ulusal aşaması kapsamında programa devam etmeye hak kazanan yarı finalistlere Ankara’da ve İstanbul’da gerçekleşen Ulusal Akademi etkinliklerinde eğitimler verildi. Ulusal Akademi’de çalışmalar The Cleantech Open uzman mentorlerinden Rajan Kassety, ODTÜ Teknokent A.Ş. Müdür Yardımcısı Ufuk Batum, LearnEra Kurucu Ortağı Levent Sağıroğlu, KATIHAL AŞ. Kurucusu Ahmet Alpat, VIA Dijital Teknolojiler Genel Müdürü İlker Yoncacı ve Avukat Umut Sağlam katılımlarıyla gerçekleştirildi. Akademi sırasında takımlara iş modelleri, satış/pazarlama, yönetim, fikri mülkiyet hakları, diğer hukuki konular vb. alanlarda eğitim verilirken; etkili sunum teknikleri, yatırımcı sunumları üzerinde de kendilerini geliştirme imkânı sunuldu.

Aynı tarihlerde Ulusal Akademi’nin yanı sıra Mentör Buluşması etkinliği düzenlendi ve GCIP-T 2015 Program havuzuna Mentor olarak katılan çok sayıdaki gönüllü uzman bir araya gelerek Rajan Kasetty tarafından GCIP Mentor Programı hakkında bilgilendirildi. Hem Ankara’da hem İstanbul’da yapılan mentor etkinliklerinde TÜBITAK TEYDEB Girişimcilik Destekleme Grubu Başkanı Dr. Sinan Tandoğan tarafından Kamu Destekli Ulusal Mentor Mekanizmasının Kurulması başlıklı bir sunum yapıldı ve mentorler ile interaktif bir söyleşi gerçekleştirildi.

Program uyarınca yarı-finalist olan takım üyelerine, programın uluslararası paydaşı The Cleantech Open tarafından Girişimcilik ve Temelleri ile ilgili çeşitli webinar ile eğitim verilecek, Mentorluk desteği çalışmaları ve eğitim faaliyetleri Ekim 2015’e kadar devam edecek.

Birinciye 50 Bin TL, Kategori Birincilerine 25 Bin TL Destek

En başarılı girişimci seçilen Ulusal Birinci 50.000 TL lik para ödülünün yanı sıra temiz teknoloji odaklı iş fikirlerini Silikon Vadisi’nde gerçekleşecek Global Forum'da temsil etme fırsatını yakalayacak; küresel yatırımcılar, iş çevreleri ve uluslararası mentorlar ile tanışarak küresel platformda diğer ülke birincileri ile yarışma olanağını elde edecek. Kategori Birincilerine 25.000 TL değerinde ödül verilirken, başarılı bulunan diğer takımlara da “Bakanlık Özel Ödülü”, “Halkın Seçimi Ödülü”, “Yılın Genç Girişimcisi Ödülü”, “Sürdürülebilirlik ve Başarılı Mezun Ödülü” sunulacak.

Başvurular ve Katılımcı Profili

GCIP’ye bu alanlara yönelik fikir ve projeleri olan veya bir ürün geliştirmeye çalışan öğrenci, akademisyen, araştırmacı ile seri girişimcilerin yanı sıra KOBİ niteliğindeki işletmeler de katılabiliyor. Girişimciler, en az iki kişiden oluşan bir takım kurarak, programa başvuru yapabiliyorlar. Başvuru için takım üyelerinden en az birisinin T.C. vatandaşı olması veya Türkiye’de bir ikamet etmesi gerekiyor.

16.06.2015