TEKNOFEST İstanbul İçin Geri Sayım Başladı

-A +A

Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefinde önemli rol oynayan kurumların paydaşlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin tanıtım toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, organizasyon paydaşı kurumların yöneticileri ve basın mensuplarının katılımıyla İstanbul Havacılık Müzesi gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısında TEKNOFEST ile ilgili görüşlerini paylaşan TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, “Milli Teknoloji Hamlesi” ülkemizin küresel rekabet ortamında pozisyonunun kuvvetlendirilmesinde ve liderliğinde temel yaklaşım. Bunun içinde en önemli gereksinim nitelikli insan kaynağı. Bu festival amacı ve oluşturduğu ekosistem ile ülkemizin gelecekteki nitelikli insan kaynaklarımızın gelişim sürecine çok önemli katkıda bulunacak. Bu festival gençlerimizde bilim ve teknolojiye merak ve daha da önemlisi tutku katacak. Bu kapsamda TÜBİTAK olarak bizde tüm birimlerimizle birlikte TEKNOFEST’te olacağız” dedi.

 

Festival Farklı Etkinliklere Sahne Olacak

TÜBİTAK’ın da paydaşları arasında yer aldığı, havacılık ve uzay alanında farkındalık oluşturmayı amaçlayan festivalde birçok etkinlik bir arada yer alacak. Tamamlandığında Avrupa’nın en büyük havalimanı olması planlanan İGA İstanbul Yeni Havalimanı alanında 20-23 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festival kapsamında; Paraşüt, Solo Türk, Türk Yıldızları ve uluslararası profesyonel havacılık ekiplerinin gösterileri, seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları ve yerli teknoloji girişimlerinin yanı sıra, uluslararası girişimlerin de yer alacağı Uluslararası Girişim Zirvesi düzenlenecek. Festivalin en önemli bölümünü ise, 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları oluşturacak. Yarışmacı takımlara, hazırlık sürecinde kendi projelerini geliştirmeleri için teknik malzeme ve ekipman desteği verilerek, gençlerin teknoloji geliştirmelerinin desteklenmesi hedefleniyor. Yarışmalara, ortaokul öğrencilerinden yüksek lisans mezunlarına uzanan geniş bir yaş grubunun başvuruları kabul ediliyor.

 

TÜBİTAK İHA Yarışması da Bu Yıl Teknofest Kapsamında Gerçekleştirilecek

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışları da bu yıl “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (Teknofest)” kapsamında, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) işbirliği ile sabit ve döner kanatlı iki kategoride gerçekleştirilecek. İGA İstanbul Yeni Havalimanında gerçekleştirilecek olan yarışlarda, yarışmacılar, kendilerine verilen görevleri gerçekleştirmeye çalışacaklar. 

TÜBİTAK, Teknofest’te İnsansız Hava Araçlarının yanı sıra 450 m2 stant alanında birçok biriminin (Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü-SAGE, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi–BİLGEM, Marmara Araştırma Merkezi-MAM, Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü-UZAY, Ulusal Metroloji Enstitüsü-UME, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı-BİTO, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı-BİDEB, Ulusal Gözlemevi-TUG, Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi-ULAKBİM, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı-BİTO, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı-BİDEB) aktif katılımıyla sergileyeceği ürünler, seminer sunumları, Kayseri ve Konya Bilim Merkezlerinin çeşitli etkinlikleriyle de yer alacak. 

15.09.2018