Teknik Kapasite Geliştirme Çalıştayı Gerçekleştirildi

-A +A

“Ufuk 2020 Teknik Kapasite Geliştirme Çalıştayı”, Avrupa Komisyonu ile işbirliğinde 12-13 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul'da düzenlendi. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Alper Kutay’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği çalıştaya Türk akademi ve özel sektör kuruluşları katılım sağladı.

Çalıştayın ilk gününde Avrupa Komisyonu'ndan, İngiliz “Pera Consulting” firması ve “University College London”dan gelen uzmanlar tarafından çeşitli oturumlar gerçekleştirildi. Ufuk 2020 Programına katılımın faydaları ele alındı, projeler nezdinde uluslararası ortaklıkların kurulmasına ilişkin deneyim paylaşıldı ve fikri mülkiyet haklarının yönetimine ilişkin bilgi aktarıldı. Yenilik odaklı KOBİ projeleri ve sosyal problemlerin çözümüne dönük araştırma ve yenilik projelerinin “etki” bölümlerinin güçlendirilmesi hususunda püf noktaları paylaşıldı.  Kamu ve özel sektörden araştırma kuruluşlarının mükemmeliyet potansiyellerinin artırılmasına odaklanan “Mükemmeliyetin Yaygınlaştırılması, Katılımın Genişletilmesi” Programı çağrılarına yönelik olarak Avrupa Komisyonu temsilcisi tarafından katılımcılara bilgi aktarıldı. Bununla birlikte, bireysel araştırma burs ve destekleri (Marie Sklodowska Curie) ve Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) desteklerine hazırlık ve başvuru esasları konusunda Pera uzmanları tarafından bilgi aktarıldı. Ardından “Yeniliğe Hızlı Erişim-Fast Track to Innovation”  aracı tanıtıldı.

Etkinliğin 13 Şubat tarihinde TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Hakan Karataş’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği yarım günlük ikinci bölümünde ise, Teknoloji Transfer Ofisleri ve birlikte çalıştıkları araştırmacı ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 40 kişilik odak gruba özel proje yazma ve değerlendirme eğitimi verildi.

17.02.2015 Kurumsal, Uluslararası