Radarların Mikro Entegre Devreleri Türkiye'de Üretilecek

-A +A

Savunma Sanayii Müsteşarlığında, mikro entegre devrelerin tasarım ve üretim teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla ASELSAN, TÜBİTAK BİLGEM ve MKR-IC arasında SiGE Kütüphane Projesinin sözleşmesi imzalandı.

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, mikro entegre devrelerin önümüzdeki dönemde yurt içinde de üretilebileceğini söyledi. Bayar, burada yaptığı konuşmada, projenin hayata geçirilmesiyle tasarımı yapılan devrelerin üretiminin de gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Bayar, "Mikro entegre devreler önümüzdeki dönemde yurt içinde de üretilebilecek" dedi. Teknolojik gelişmelerin devam edeceğini belirten Bayar, "Bunları geliştirmeye devam edeceğiz. Burada teknolojik derinliğin çok uç noktalarından bahsediyoruz. Bunu yaparsak büyük sistemlerimizin kritik bağımlılığını ortadan kaldırırız. Yurt dışına bağımlı olmayan ileri teknoloji askeri projeleri üretebileceğiz" diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, projenin stratejik açıdan önemli olduğunu söyledi. Savunma alanında kritik teknolojilere sahip olunmasının önemine değinen Altunbaşak, şunları kaydetti: "Bu, kritik bir teknoloji. Bu 0,25 mikron iyi bir başlangıç noktası. Burada kalmamalı, onun için şu ana kadar yapılan yatırımlar güzel bir baz oluşturuyor. Artık Türkiye'nin yeni nesil 'üretim evlerine' ihtiyacı var. TÜBİTAK bu konuda ön hazırlık yapıyor." ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman da projenin teknolojik açıdan dönüm noktası niteliğinde olduğunu söyledi.

Türkiye'de Ar-Ge'nin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirten Ergeneman, yapılacak yatırımın önemli olduğunu, başarılı olmasının sağlanması gerektiğini ifade etti. Konuşmaların ardından 46 ayda tamamlanması öngörülen projeye ilişkin imzalar atıldı.

26.12.2013