Proje Önerisi Hazırlama Eğitimleri Başladı

-A +A

TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü (SAGEM) işbirliği ile sağlık bilimleri alanında kamu ve eğitim araştırma hastanelerinde çalışan araştırmacıların Ar-Ge desteklerinden yararlanması amacıyla “Proje Destek Kaynakları ve Proje Önerisi Hazırlama Eğitimleri”ne başladı.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) ve Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB), ulusal ve uluslararası (HORIZON 2020) destek programlarının etkisinin artırılması ve ülkemizdeki araştırmacıların bu desteklerden daha etkin yararlanması amacıyla yeni bir eğitim programı başlattı.

Toplam 5 grup araştırmacıya ikişer gün olmak üzere planlanan eğitimler kapsamında, ilk iki grubun eğitimi gerçekleştirildi. TÜBİTAK Başkanlık binasında yapılan eğitimlere, araştırmacılar büyük ilgi gösterdi. Eğitim programlarına, ilk iki grupta 300'den fazla araştırmacı iştirak etti. TÜBİTAK ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü (SAGEM) işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimlere Sağlık Bilimleri alanında faaliyet gösteren araştırmacılar ile bu kişilere proje süreçleri konusunda bilgi aktaran, alanında uzman ve tecrübeli eğitimciler katıldı.

Eğitim programında ilk gün, ARDEB destek programlarının tanıtımı gerçekleştirilerek proje başvurusu yapılırken dikkat edilecek hususlarla ilgili ARDEB-SBAG Yürütme Komitesi Sekreteri Prof. Dr. Sevim Aydın tarafından bilgi verildi. SBAG Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çevik Tufan, katılımcılara, Proje Fikrinin Oluşturulması, Projenin Kurgulanması, Proje Başvurusunun Hazırlanması ve Proje Süreci, Proje Değerlendirme Kriterleri ve Panel Aşaması ile ilgili detaylı bilgiler verdi. İyi örnek uygulaması ile eğitim tamamlandı.

Programın ikinci gününde katılımcılara öncelikle COST aksiyonları hakkında bilgi verildi. Ayrıca Horizon 2020 Programının tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Programda, Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve bursları da tanıtıldı. “Sağlık, Demografik Değişim ve Refah Alanı” konulu sunumun ardından, “Sağlık Alanındaki Uluslararası Ortaklıklar ve Ortak Çağrılar”, “Çağrı ve Proje Hazırlık Döngüsü”, “Çok Ortaklı ve Bireysel Projeler”, “Hazırlık Süreci (Çağrı Öncesi ve Çağrı Açılışında)”, “Başvuru Süreci”, “Değerlendirme Süreci”, “Horizon 2020'de Hakemlik”, “Proje Değerlendirme Kriterleri”, iyi örnek uygulaması ile “TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programları” anlatıldı.

SAGEM tarafından belirlenen ve Sağlık Bilimleri alanında kamu ve eğitim araştırma hastanelerinde çalışan uzman ve araştırmacıların katıldığı eğitim programları Kasım ve Aralık aylarında da devam edecek. Toplam 5 gruba verilecek eğitimlerden yaklaşık bin personel yararlanacak.

05.11.2014 Destekler, Akademik, Ulusal Destek Programları