Prof. Aziz Sancar GIS, TÜBİTAK Konya Bilim Kampı Yapıldı

-A +A

6. sınıfta okuyan kız öğrencilerin katıldığı Prof. Aziz Sancar GIS Kampları, Nisan ve Mayıs ayları içinde Türkiye’nin yedi bölgesini temsilen Zonguldak, Mersin, Şanlıurfa, Ardahan, Uşak, Ankara ve İstanbul illerinde STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) temasıyla gerçekleştirildi. Etkinliklere katılan öğrenciler arasından seçilen 63 kız öğrenci ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen 13 rehber öğretmen, 11-12 Haziran tarihlerinde TÜBİTAK Konya Bilim Kampı’na katıldı.

Etkinliğin ilk gününde Konya Bilim Merkezi’ndeki “Temel Adımlar”, “Vücudumuz”, “Bilimin Sultanları” ve “Dünyamız” temalı sergileri gezen katılımcılar, ardından sergi alanındaki etkileşimli düzenekleri denedi, gün sonunda da planetaryumda astronot temalı bir film izlediler. İlk gün etkinlikleri Mevlana Kültür Merkezi’ndeki sema gösterisiyle son buldu.

Etkinliğin ikinci günü daha çok STEM alanında yapılan etkinliklerle geçti. Güne “Bağlantı Kuralım”, “Kriptoloji”, “Meyvelerin Müziği”, “Canlıların Dünyası” olmak üzere dört farklı ayaküstü atölye çalışmasıyla başlandı. Ardından bir bilim gösterisiyle öğrencilere maddenin halleri anlatıldı. Öğleden sonra planetaryumda “Görünmeyen Dünyanın Gizemleri” isimli bir film izlendi. Gösterim sonrası “Arabanı Tasarla” etkinliğine katılan öğrenciler tasarladıkları arabaları yarıştırdılar ve en hızlı ilk altı arabanın yanı sıra eğitmenlerin puanlarıyla en güzel üç araba belirlendi. İkinci gün etkinlikleri Mevlana Müzesi gezisiyle son buldu. Etkinlik sırasında öğrencilerle yapılan röportajlara, öğrencilerimizin Prof. Dr. Aziz Sancar’a teşekkür mesajına ve Konya Bilim Merkezi tanıtımına bilimgenc.tubitak.gov.tr adresinden erişilebilir. 

23.06.2016