Prof. Altunbaşak, TASSA’nın Yıllık Konferansı’na Katıldı

-A +A

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Türk-Amerikan Bilim İnsanları ve Akademisyenleri Derneği'nin (TASSA) Washington'daki yıllık konferansına katıldı.

TASSA’nın iki gün süren 6. yıllık konferansı, ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleştirildi. Maryland Üniversitesi'nde "Türkiye ile ABD arasında sürdürülebilir bilim köprüsü inşa etmek" vizyonuyla düzenlenen konferansın temasını "Küresel Fırsatlar" oluşturdu. Konferansa, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve Türkiye'deki birçok üniversitenin rektörü ile ABD ve Türkiye'den 300 civarında bilim insanı katıldı.

Prof. Altunbaşak, program kapsamında düzenlenen “Genç Araştırmacılar Ödül Programı”nda, TASSA komitesi tarafından seçilen ABD’deki 8 Türk araştırmacıya ödüllerini takdim etti.

Törende bir konuşma yapan Prof. Altunbaşak, ABD’deki Türk bilim diasporasının önemine vurgu yaptı. ABD’de bulunan genç bilim insanlarının gerek dünyaya gerekse Türkiye’ye katkılar sağladığını söyleyen Altunbaşak, “ABD’de çok sayıda Türk bilim insanı bulunuyor. Bugün burada bazı genç bilim insanlarına ödüller verdik. Bu yeteneklerin gelecekte Türk toplumuna Nobel Barış Ödülü kazandıracağını ümit ediyorum. Bu, 10 yıl önce hayalden daha öteydi. Ümit ediyorduk ama gerçek olabileceğine pek inanmıyorduk. Ama bugün bazı bilim insanlarımızın ABD'de en iyiler arasında olduğunu görebiliyoruz. Bu nedenle bu genç beyinlerin Türk toplumuna gelecekte çok güzel haberler ileteceklerine inanıyoruz" dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Altunbaşak, programın ikinci gününde “ABD - Türkiye Bilim ve Teknoloji Anlaşması” çerçevesinde düzenlenen panelde bir sunum yaptı. Başkan Altunbaşak, 2010 yılında imzalanan ABD - Türkiye aksiyon planı ve bu planda yer alan çalışmalara ilişkin bilgiler verirken, TÜBİTAK’ın son 3 yılda oluşturduğu ARDEB, TEYDEB ve BİDEB programlarına ilişkin açıklamalar da yaptı.

TASSA’nın düzenlediği programa TÜBİTAK Başkanı Prof. Altunbaşak ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Alper Kutay, Bilim ve Teknoloji Politikalar Dairesi Başkanı Yasemin Aslan ve Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Doç. Dr. Muharrem Dilbirliği de katıldı.

27.03.2014 Kurumsal, Uluslararası