Küresel Araştırma Konseyi Yedinci Toplantısı Rusya’da Gerçekleşti

-A +A

Dünyadaki tüm fonlayıcı kurum başkanlarını bir araya getirmeyi hedefleyen ve Türkiye'nin de üyesi olduğu Küresel Araştırma Konseyi (Global Research Council-GRC) 7. Yıllık Genel Kurul Toplantısı, 14-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirildi.

Ülkemizin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından temsil edildiği toplantıda, 53 ülkeden 132 katılımcı bir araya gelerek ortak sorunları istişare etme ve küresel seviyede çözüm önerilerini tartışma fırsatı buldu.

Ana gündemi "Bilim Diplomasisi" ve "Liyakata Dayalı Bağımsız Değerlendirme" konuları olan bu yılki Kurul Toplantısı kapsamında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, ilgili konu başlıklarına ilişkin düzenlenen panellerin yanı sıra, bölgesel işbirliği için etkin mekanizmalar oluşturmaya çalışan Avrasya ülkelerinin temsil edildiği “Araştırma Alanında Komşular” isimli yan etkinliğe de katılım sağladı.

Prof. Dr. Mandal, söz konusu etkinliklerin yanı sıra, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Endonezya, Güney Kore, İngiltere, İran, Japonya, Katar, Malezya, Rusya, Suudi Arabistan, Tayland ve Umman gibi ülkelerin fonlayıcı kuruluş başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirerek ilişkilerimizin mevcut durumu ve olası işbirlikleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Etkinlikler sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Rusya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Elçi Müsteşar Cenk Uraz’ı ziyaret eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Küresel Araştırma Konseyi’nin, Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik işbirlikleri alanındaki etkinliğinin ve gelinen seviyenin görünürlüğünün artırılması adına önemli bir platform olduğunu ifade etti.
 

18.05.2018