Genç Mucitler Yarışıyor

-A +A

TÜBİTAK 43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi başladı. Ankara’da düzenlenen finalde, birbirinden ilginç 200 proje sergileniyor.

43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması, Ankara Ticaret Odası (ATO) Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı. Açılışta konuşan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Adlı, tüm projelerin toplumdaki problemlere çözüm için hazırlandığını belirterek, “Bu yaşlarda topluma faydası olan ürünler için, sorunlara kafa yormanız takdire değer. TÜBİTAK olarak her zaman yanınızda olacağız" dedi.

Törenin ardından, bilgisayar, biyoloji, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji ve tarih dallarında 200 projenin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergiyi gezen davetliler birbirinden ilginç projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldılar.

Yarışmaya 5 Bin 574 Proje Başvurdu

TÜBİTAK, ortaöğretime devam eden öğrencileri temel ve uygulamalı bilimler alanında araştırmaya teşvik etmek, onların yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunmak amacıyla 1969’dan bu yana “TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” düzenliyor.  Yarışmaya bu yıl ülkemiz genelinden 5 bin 574 proje başvurdu. Projelerden bin 82’si ilk aşamada değerlendirilerek bölgelerde sergilendi. Sergilenen projelerden 200’ü final sergisine katılmaya hak kazandı.

Ödül Töreni 8 Mayıs’ta yapılacak

43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nın ödül töreni 8 Mayıs’ta MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirilecek. Saat 14.00’de başlayacak törende dereceye giren proje sahibi öğrenciler ödüllerini alacak.

 

   

   

   
 

Fotoğraflar

02.12.2012 Olimpiyatlar, Uluslararası Bilim Olimpiyatları