En Az Gelişmiş Ülkelere Teknoloji Desteği

-A +A

BM Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli, En Az Gelişmiş Ülkelere yönelik kurulması planlanan Teknoloji Bankası için toplanıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve En Az Gelişmiş Ülkeler Sorumlusu Gyan Chandra Acharya, 16-17 Şubat 2015 tarihlerinde TÜBİTAK TÜSSİDE’de toplanacak olan “Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli” öncesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nu (TÜBİTAK) ziyaret etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından açıklanan ve aralarında Haiti eski Başbakanı’nın da bulunduğu Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli'nde En Az Gelişmiş Ülkelerin yanı sıra Türkiye, ABD, Danimarka ve Çin gibi diğer ülkelerden de temsilciler bulunuyor.

Teknoloji Bankası'na yönelik çalışmaları yürütmekle sorumlu olan Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli çalışmaları kapsamında, Türkiye’ye gelen Genel Sekreter Yardımcısı Acharya toplantı öncesinde Türkiye’de üst düzey temaslarda bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve En Az Gelişmiş Ülkeler Sorumlusu Gyan Chandra Acharya, temaslarından ilkini TÜBİTAK’a gerçekleştirdi.  TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak görüşmede TÜBİTAK‘ın Teknoloji Bankası’na yönelik olarak sağlayabileceği katkıları aktararak, izlenebilecek yol haritası konusunda çeşitli önerilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamıştı

“IV. Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) Konferansı”, 9-13 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul’da toplanmıştı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanlığı döneminde EAGÜ’lere yönelik olarak bir taahhüt paketi açıklamıştı. Bu pakette bilim ve teknoloji alanlarına ilişkin taahhütlerden biri olarak da EAGÜ’ler için “Teknoloji Bankası” rolü üstlenecek uluslararası bir merkez kurulması yer almıştı.

13.02.2015 Kurumsal, Uluslararası