Düzce Bilim Merkezi İçin Protokol İmzalandı

-A +A

4003 Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı kapsamında, TÜBİTAK ile Düzce İl Özel İdaresi arasında, 23 Ocak 2018 tarihinde imzalanan ön protokol ve başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, “Düzce’de Bilim Merkezi Kurulması Proje Sözleşmesi”, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı arasında, Ankara’da, TÜBİTAK Bilim Kurulu Toplantı Salonunda imzalandı.

Düzce Bilim Merkezi kapsamında sergi alanları ve eğitim birimlerinde yer alan deneysel ve uygulamalı etkinliklerle, farklı yaş gruplarından, farklı birikime sahip bireylerin bilimle buluşturulması, bilim ve teknolojinin toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirilmesi ve bilim ve teknolojinin öneminin toplum gözünde arttırılması amaçlanıyor. Düzce ilinin yanı sıra çevre illere de hizmet edecek olan bilim merkezinin, Mayıs 2021’de tamamlanması planlanıyor.

Bilim merkezlerinin toplumumuzda bilim kültürünü yaygınlaştırmak için son derece kritik bir rol üstleneceği öngörüsünden yola çıkan TÜBİTAK, ülkemizde bu merkezlerin kurulmasını ve yıllar içinde sayılarının artırılmasını hedefliyor. Bugüne kadar Konya, Kocaeli, Kayseri, Bursa, Elazığ, Antalya Kepez, Samsun, Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul Üsküdar’da bilim merkezi kurulması için proje sözleşmeleri imzalandı.

 

 

 

 

 

 

30.05.2018