CONCERT-Japan Projesi Çalışmaları Tamamlandı

-A +A

Türkiye, CONCERT-Japan projesinde Koordinatör olarak görev yaptı ve Avrupa ülkelerinin Japonya ile bilim ve teknoloji ilişkilerini yönlendirecek olan süreci yönetti.  Söz konusu projenin Kapanış Konferansı 1-2 Aralık 2014 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirildi.

Japonya'nın AB ile Bilim ve ‎Teknoloji İlişkilerine Yönelik Proje Kapanış Konferansı’nın birinci gününde Avrupa ve Japonya’dan 40 civarında AR-GE fonlayıcı kuruluşları bir araya geldi. Konferansın ikinci gününde, projenin Danışma Kurulu toplantısı ve Avrupa-Japonya Çıkar Grubu Açılış Toplantısı gerçekleştirildi.

CONCERT-Japan projesi, TÜBİTAK’ın öncülüğünde, Avrupa-Japonya arasında ortak bilimsel ve teknolojik araştırma öncelikleri belirlemek, bu doğrultuda ortak araştırma faaliyetleri gerçekleştirmek ve bu vesileyle işbirliğini arttırmak amacıyla başlatılan bir girişim.

CONCERT-Japan (Connecting and Coordinating European Research and Technology Development with Japan / Japonya ile Avrupa Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Faaliyetlerinin İlişkilendirilmesi ve Koordinasyonu), Avrupa Birliği Çerçeve Programları (AB ÇP) kapsamındaki Uluslararası İşbirliği alanında yürütülen bir proje.

Türk-Japon yılı olan 2010 yılında başlatılan 4 yıllık ve 2 milyon Euro bütçeli bu proje, Japonya ile Avrupa arasındaki bilim teknoloji bağlarının kuvvetlenmesine katkı sağladı. Türkiye’nin liderliğinde yürütülen projede, 10’u Avrupa ülkelerinden, 3’ü de Japonya’dan olmak üzere çoğunluğu Bakanlık seviyesinde 13 ortak yer aldı.

08.12.2014 Kurumsal, Uluslararası