Borsa İstanbul Özel Pazar, Üye Kabulüne Başladı

-A +A

Şirketlerle yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan Borsa İstanbul Özel Pazar, üye kabulüne başladı. Özel Pazar, Kasım ayındaki resmi açılışına kadar üyelik başvurusu yapan girişimcilere, 1 yıl ücretsiz üyelik hakkı veriyor.

Borsa İstanbul Özel Pazar, halka açık şirketlerin paylarının işlem gördüğü, klasik borsacılık faaliyetinden farklı olarak, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla şirketlerle yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform. Özel Pazar, dünyada bir borsanın kurduğu ilk ve en geniş kapsamlı platform olma özelliğini taşıyor. Bu platform, şirketlere halka açılmadan finansman bulma, ortak olduğu şirketteki payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama imkanı sağlıyor.

Borsa İstanbul Özel Pazar’ın tanıtımı, TÜBİTAK, BORSA İSTANBUL, İTÜ TEKNOKENT ve GİRİŞİM FABRİKASI işbirliği ile gerçekleştirilecek. Platforma, 31 Ekim 2014 tarihine kadar üye olan şirket ve yatırımcılar, 1 yıllık üyelik ücreti ödemeyecekler. Girişimciler üyeliklerini http://www.bistozelpazar.com internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Borsa İstanbul Özel Pazar 15 Ekim’de Ankara

Tanıtım etkinlikleri kapsamında büyüme sermayesi arayan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Doğru Zamanda, Doğru Yatırımcıyla, Doğru Anlaşma Yapmanın Notları” başlıklı seminer, 13 Ekim 2014 tarihinde İstanbul’da ve 15 Ekim 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

İTÜ Arı Teknokent ve TÜBİTAK Başkanlık binalarında yapılacak olan etkinliklerin amacı, öncelikle, Borsa İstanbul Özel Pazar’ın tanıtılması. Etkinlikte, Özel Pazar’ın sağlayabileceği imkânlar aktarılacak ve sistemin işleyişine yönelik detaylı bilgi verilecek.

Borsa İstanbul Özel Pazar, Tanıtım Etkinlikleri:
İstanbul

Tarih: 13 Ekim 2014, Pazartesi
Yer: İTÜ Ayazağa Kampüsü, ARI Teknokent ARI 3 - Binası, Konferans Salonu
Saat: 13.30-16.30
 
Ankara
Tarih: 15 Ekim 2014, Çarşamba
Yer: TÜBİTAK, Tunus Caddesi No:80 Kavaklıdere
Saat: 13.30-16.30
 

10.10.2014 Destekler, Sanayi, Ulusal Destek Programları