Birleşmiş Milletler “Teknoloji Bankası” Çalışmalarına Türkiye Ev Sahipliği Yapacak

-A +A

Birleşmiş Milletler tarafından kurulması planlanan “Teknoloji Bankası” için çalışmalar yapacak olan “Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli”, 2015 yılı Şubat ayında Türkiye’de gerçekleştirilecek.

Birleşmiş Milletler (BM) önderliğinde ve TÜBİTAK koordinasyonunda yürütülmekte olan Teknoloji Bankası’nın kurulum sürecinde organizasyonel ve operasyonel konularda danışmanlık yapması ve önerilerde bulunması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından “Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli” oluşturuldu. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un açıkladığı ve aralarında Haiti eski Başbakanı’nın da bulunduğu Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli’nde En Az Gelişmiş Ülkelerin yanı sıra Türkiye, ABD, Danimarka ve Çin gibi ülkelerden temsilciler bulunuyor.

Yüksek Düzeyli Uzmanlar Panelinin ilk toplantısını 2015 yılı Şubat ayı içerisinde Türkiye’de yapması ve çalışmalarını da yaz aylarına doğru tamamlaması bekleniyor. Grubun yaptığı çalışmalar raporlaştırılarak BM Genel Sekreteri’ne sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamıştı

“IV. Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) Konferansı” 9-13 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul’da toplanmıştı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde EAGÜ’lere yönelik olarak bir taahhüt paketi açıklamıştı. Bu pakette bilim ve teknoloji alanlarına ilişkin taahhütlerden biri de EAGÜ’ler için “Teknoloji Bankası” rolü üstlenecek uluslararası bir merkez kurulması da yer almıştı.

Konu ile ilgili BM Basın Açıklaması’na ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Türkiye’nin EAGÜ’lere yönelik açıklamış olduğu taahhüt paketi ile ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

09.12.2014 Kurumsal, Uluslararası